جستجو

تغییر حق امضا

آخرین مقالات
تغییر حق امضا - رویال ثبت

فهرست مطالب

تغییر حق امضا در شرکت های مختلف یکی از مسائلی است که حتما با آن روبرو خواهید شد و لازم است که بدانید مراحل مختلف آن را چگونه طی کنید. البته این نکته را به یاد داشته باشید که اعطای حق امضا بسته به نوع فعالیت شرکت شما (اینکه با مسئولیت محدود ثبت شده باشد یا به صورت سهامی) حتما تفاوت های عمده ای را به همراه دارد. در متن حاضر این مسئله را بررسی می کنیم تا تمامی جوانب آن را بشناسیم.
از خدمات رویال ثبت می توان به ثبت شرکت دانش بنیان،تغییر نام شرکت اشاره کرد.

تغییر حق امضا - رویال ثبت

چگونه حق امضا شرکت را تغییر دهیم؟

تغییر حق امضا در شرکت ها، روند خاص خود را دارد. بسته به اینکه نوع فعالیت شما چگونه است، حق امضا را باید به افراد متفاوتی اعطا کنید. در نتیجه تغییرات لازم در این زمینه نیز بر همین مبنا صورت خواهند گرفت. پس مهم است که بدانید، چه کسی در شرکت می تواند حق امضا داشته باشد و این مسئله چطور به تغییر حق امضا می انجامد.

برای انجام این کار طی یک جلسه، افراد جدیدی را که حق امضا به آنها عطا می شود، اعلام می کنید. صورتجلسه مذکور باید به امضا و تأیید تمام افراد حاضر در جلسه (اعضای هیئت مدیره و سهام داران) برسد. برای ادامه این کار، مراحل زیر را سپری خواهید کرد.

  1. تنظیم و تأیید صورتجلسه
  2. ورود اطلاعات به سامانه اداره ثبت شرکت ها
  3. ارسال صورتجلسه تغییر حق امضا در پاکت زرد رنگ از طریق اداره پست به اداره ثبت شرکت ها
  4. تنظیم پیش آگهی تغییرات مبتنی بر تغییر حق امضا
  5. حضور فیزیکی در اداره ثبت شرکت ها و تأیید پیش آگهی
  6. پرداخته تعرفه مشخص برای چاپ آگهی تغییرات در روزنامه رسمی

موقعیت مکانی شرکت رویال ثبت

شرایط تغییر حق امضا

افراد دارای حق امضاء در شرکت، کسانی هستند که در جلسه هیئت رئیسه برای تغییر اعضا هیئت مدیره انتخاب شده اند و حق امضاء کردن سفته ها، چک ها، اوراق بهادار، قرارداد ها، اوراق اداری و عادی را دارند. حق امضاء شرکت را چند یا یک نفر می تواند داشته باشد.

حق امضاء خود دارای دو بخش است: یک بخش سفته، برات، چک، عقود اسلامی و قرارداد ها و بخش دیگر اوراق اداری و عادی. اعضای هیئت رئیسه می توانند در هر 2 بخش حق امضا را به یک شخص بدهند و یا در هر بخش یک شخص این حق امضا را داشته باشد و البته این امکان وجود دارد که در دو و یا یک بخش حق امضا برای دو نفر باشد که به اتفاق امضاء نمایند.

همگی اعضاء هیئت رئیسه باید موافقت و رضایت خود را برای حق امضا اعلام کنند. قابل ذکر است که حق امضاء هم در اوراق شرکت و هم در صورت جلسه موسس باید قید و ذکر شود و به امضاء تمامی اعضا هیئت مدیره برسد. همگی این اطلاعات در اساسنامه شرکت درج می شود.

بعد از ثبت شرکت، هر گونه تصمیمات و تغییراتی همچون تغییر حق امضا، در هر زمانی قابل انجام است. تغییر حق امضا در صورت تصمیم اعضای هیئت مدیره و یا سهامداران در شرکت انجام می گیرد.

اگر اعضا شرکت و سهامداران به این نتیجه برسند که حق امضا باید تغییر کند، این مورد باید در جلسه هیئت مدیره شرکت (که توسط اعضا تشکیل می شود) مطرح شود و یا در مجمع عمومی فوق العاده شرکت صورت جلسه شود. چرا که پس از ثبت شرکت، اعضای هیئت رئیسه می توانند با تنظیم و نگارش صورت جلسه ای مبنی بر تغییر حق امضا، این مسئولیت را به شخص (یا اشخاص) دیگری از اعضا بسپارند و یا این که برای تمدید این موضوع به تنظیم صورت جلسه اقدام نمایند.

تغییر حق امضا - رویال ثبت

مدارک لازم برای تغییر حق امضاء شرکت

* نسخه کپی آگهی تاسیس

* نسخه کپی روزنامه رسمی

* نسخه کپی مدارک شناسایی همه اعضاء شرکت

* در صورت وجود تغییر، نسخه کپی آگهی آخرین تغییرات

موقعیت مکانی شرکت رویال ثبت

مراحل تغییر حق امضا شرکت:

برای ثبت تغییر حق امضا شرکت، باید بعد از تنظیم صورت جلسه، با وارد شدن به سامانه اداره ثبت شرکت ها و تکمیل اطلاعات مورد نیاز و با صورت جلسه که تنظیم شده و توسط اعضا هیئت رئیسه به امضا رسیده و ارسال آن با پست به اداره ثبت شرکت ها، درخواست مورد نظر مورد را جهت بررسی به اداره ثبت شرکت اعلام نمود.

بنابر این مراحل تغییر حق امضا شرکت شامل این روند است:

* تنظیم صورت جلسه در مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده و یا هیئت رئیسه

* رفتن به سامانه ثبت شرکت ها به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir برای اعلام درخواست تغییر حق امضا

* ارسال مدارک لازم شامل مدارک ثبتی به همراه روزنامه های تاسیس و تغییرات به اداره ثبت شرکت ها

* درج و ثبت بارکد پستی در سیستم

* تایید نهایی و صدور پیش آگهی تغییرات حق امضا

* منتشر کردن آگهی روزنامه رسمی

چه کسی حق تغییر امضا شرکت را دارد؟

این تغییر  همیشه بر عهده هیئت مدیره و مجمع عمومی فوق العاده است. در نتیجه بسته به نوع فعالیت شرکت، تنها این دو مرجع هستند که تعیین می کنند چه کسانی حق امضا در شرکت را دارند. حق امضا به این معناست که افراد مشخص شده، می توانند تمامی اوراق تعهد آور از جمله سفته، چک، برات، عقود اسلامی و یا اوراق عادی و اداری شرکت را امضا کنند.

این میان لازم است که یک نکته مهم را در خاطر داشته باشید. در صورتی که برای تغییر مدیر عامل اقدام می کنید، باید برای تغییر حق امضا نیز اقدام کنید. با تغییر شخص مدیر عامل، حدود اختیارات این فرد تغییر کرده و طبیعتا نمی تواند فعالیت های قبلی را در نظر داشته باشد.

تغییر حق امضا - رویال ثبت

آیا تغییر حق امضا در شرکت تجاری ممکن است؟

این تغییر در تمامی شرکت های تجاری امکان پذیر است. تنها مسئله مهم در اختیار داشتن مدارک لازم برای این کار است. زمان اقدام برای تغییر دادن حق امضا این مدارک را در اختیار داشته باشید تا مراحل کاری شما به سرعت انجام شوند.

مدارک لازم برای تغییر حق امضا عبارتند از:

  • اسکن مدارک شناسایی اعضای شرکت
  • اسکن آگهی تأسیس و روزنامه رسمی
  • اسکن آگهی آخرین تغییرات شرکت

ثبت تغییر حق امضا

تغییر دادن حق امضا نیز مانند بسیاری از فعالیت های دیگر، به صورت الکترونیکی ثبت می شود. در واقع بخش عظیمی از کار افراد به صورت اینترنتی بوده و تنها زمان تأیید پیش آگهی حضور در اداره ثبت شرکت ها الزامی است. در نتیجه برای ثبت این تغییر  لازم است که نحوه کار با سامانه ثبت شرکت ها را بدانید، صورتجلسه خواسته شده را در فرم های این سامانه تکمیل نموده و اسکن مدارک لازم را آپلود نمایید.

در واقع انجام این کار سختی زیادی ندارد اما لازم است که یک فرد متبحر و آشنا با این نوع محیط امور مربوط به تغییر دادن حق امضا را در دست داشته باشد. مغایرت در مدارک ارسالی و یا نقص موجود در مدارک، سبب می شود تا رسیدگی به پرونده شما با تأخیر همراه باشد.

تغییر حق امضا - رویال ثبت

صورتجلسه تغییر حق امضا

تغییر دادن حق امضا وابسته به تنظیم صورتجلسه مذکور است. همان طور که اشاره کردیم یکی از اصلی ترین مدارک برای انجام این تغییرات، تنظیم صورتجلسه ایست که در آن ثابت می شود تمامی اعضا با تغییرات در حال انجام موافق هستند.

از آنجایی که داشتن حق امضا امر بسیار مهمی برای هر شرکت تجاری است، باید توجه داشته باشید که افراد قابل اعتمادی را برای این کار انتخاب نمایید. این افراد با تمامی سفته ها و چک های شرکت در ارتباط هستند پس مهم است که آنها را به خوبی بشناسید و سابقه کاری آنها برایتان مشخص باشد.

مرجع تصویب کننده تغییر حق امضاء شرکت

همان گونه که در قبل تر نیز بدان اشاره شد، افراد دارای حق امضا مجاز شرکت، توسط هیئت مدیره و از بین اعضاء سهامداران، هیئت رئیسه، سهامدارنی که عضو هیئت رئیسه می باشند، برگزیده و انتخاب می شوند. بیشتر اوقات حق امضاء اوراق عادی به مدیر عامل داده می شود و حق امضای تعهدآور نیز به افراد مجاز دیگر و مدیر عامل اعطاء می شود.

به صورت کلی شرکت ها پس از ثبت نیازمند به ایجاد تغییراتی در شرمت می شوند. از جمله یکی از این تغییرات مجاز، تغییر حق امضا است. اعمال تغییر ذکر شده در حوزه اختیارات هم هیئت مدیره و هم مجمع عمومی فوق العاده است. مجمع عمومی و هیئت مدیره قادر می باشد که حق امضاء را از شخصی یا اشخاصی سلب و به شخص یا اشخاص دیگری اعطا نماید.

شرایط تعویض تغییر حق امضای شرکت

اعطا کردن حق امضاء به یک افراد یا فردی در شرکت ها، می تواند در زمان های مختلفی، متفاوت باشد و احتمال دارد تا زمانی شما قصد داشته باشید به طور کلی شخص یا اشخاصی که دارای حق امضاء هستند را تغییر دهید. برای تغییر حق امضای راه حل های مناسبی وجود داردکه در بخش های پیش نیز به آن اشاره شده است و با مطالعه آن می توانید، به آن ها بپردازید. اگر که نیاز به پیگیری و راهنمایی بیشتر برای اقدامات حقوقی خود در این زمینه دارید، می توانید از طریق مشاوره تلفنی با رویال ثبت در تماس باشید.

نکات حائز اهمیت و مهم در ارتباط با تغییر حق امضاء:

* تمامی صورت جلسات باید بر روی سربرگ شخصیت حقوقی بعد از امضاء افراد ذی سمت و با مهر شخصیت حقوقی ارسال و تهیه شود.

* در تنظیم صورت جلسه ثبت تغییر حق امضا، اعطا حق امضا مجاز شرکت هم جزو اختیارات سهامداران در مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده و هم جزو اختیارات اعضای هیئت رئیسه مستقل از سهامداران است.

* برای دسترسی به همگی بخشنامه ها و اطلاعیه ها و همچنین آخرین راهنمایی ها و آموزش های مربوط به چگونگی ثبت و پذیرش درخواست تغییرات اینترنتی علاوه بر مراجعه به راهنمای سامانه شرکت ها به آدرس http://sherkat.ssaa.ir  می توان از پایگاه اطلاع رسانی ثبت شرکت ها به آدرس ذکر شده هم برای بهره برداری لازم استفاده کرد.

تعیین وضعیت تغییر حق امضا

تغییر حق امضا در وضعیت های مختلفی تعیین می شود. گاهی ممکن است فقط مدیر عامل شرکت حق امضا داشته باشد. در شرایطی دیگر این امکان وجود دارد که هم مدیر عامل و هم یک یا چند نفر از اعضای هیئت مدیره حق امضا داشته باشند. در این وضعیت برای عقد هر گونه قرارداد باید تمامی آن افراد، متن مذکور را امضا کنند. البته این امکان وجود دارد که این افراد حق امضا داشته باشند اما در اساسنامه ذکر شده باشد که هر فرد به تنهایی حق این کار را دارد. در این صورت حضور تمامی افرادی که حق امضا دارند ضروری نیست و تنها امضای مدیر عامل کفایت می کند. پس از تعیین وضعیت تغییر حق امضا، لازم است که دیگر اعضا از اسناد امضا شده با خبر باشند. برای نمونه امضا اوراق عادی اداری (نامه ها) هماهنگی خاصی لازم ندارد مگر اینکه نامه برای درخواست خاصی نوشته شده باشد. پس لازم است که تمامی اعضای شرکت از آن وضعیت فوق العاده با خبر شوند. اما زمانی که این اوراق امضا شده از دسته اسناد رسمی شرکت هستند، مهم است که اعضای هیئت مدیره از تایید آنها با خبر باشند. در متن پیش رو اشاره کردیم که انجام امور مربوط به تغییر حق امضا در ظاهر کار آسانی است اما نیاز مبرمی به تجربیات مفید دارد. رویال ثبت برای داشتن یک روند تسهیل شده در تعیین وضعیت تغییر حق امضا در کنار شماست.

تفاوت تعیین حق امضاء و تغییر حق امضاء

به طور کلی تعیین حق امضا شرکت به شخص یا اشخاص و مشخص کردن نام شخصیت در صورت جلسه انجام می گیرد ولی تغییر حق امضا شرکت به سمت شخص در شخصیت حقوقی باز می گردد.

با توجه به این مورد برای مثال اگر شما تعیین سمت هیات مدیره شرکت را انجام دهید و نام شخص یا اشخاص را ذکر نمایید با تغییر سمت آن شخص یا اشخاص در هیات رئیسه شرکت، حق امضا شرکت برای شخص یا اشخاص باقی می ماند. ولی اگر تغییر حق امضا شرکت باشد با جا به جا شدن شخصی سمت دارای امضاء دارای حق امضاء باقی می ماند و این موضوع به سمت شخص دارای حق امضاء ارجاع می خورد.

به طور کلی برای آشنایی دقیق با این روند و نیز برطرف شدن سوالات خود در این زمینه با کارشناسان ما در مرکز پاسخگویی رویال ثبت تماس بگیرید.

با ما تماس بگیرید

با اخذ مشاوره رایگان از کارشناسان رویال ثبت می توانید سؤالات خود را در این زمینه پاسخ دهید.همچنین پشتیبانی ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته برای راحتی کار شما طراحی شده است تا در هر زمان و هر مکانی بتوانید مسائل خود را با کارشناسان رویال ثبت مطرح کرده و بهترین نتیجه ممکن را به دست آورید.

سوالات متداول تغییر حق امضا

تغییر حق امضا در شرکت ها، روند خاص خود را دارد. بسته به اینکه نوع فعالیت شما چگونه است، حق امضا را باید به افراد متفاوتی اعطا کنید. در نتیجه تغییرات لازم در این زمینه نیز بر همین مبنا صورت خواهند گرفت.

این تغییر  همیشه بر عهده هیئت مدیره و مجمع عمومی فوق العاده است. در نتیجه بسته به نوع فعالیت شرکت، تنها این دو مرجع هستند که تعیین می کنند چه کسانی حق امضا در شرکت را دارند.

این تغییر در تمامی شرکت های تجاری امکان پذیر است. تنها مسئله مهم در اختیار داشتن مدارک لازم برای این کار است. زمان اقدام برای تغییر دادن حق امضا این مدارک را در اختیار داشته باشید تا مراحل کاری شما به سرعت انجام شوند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

شروع مکالمه

یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید.

× پشتیبانی آنلاین