جستجو
نحوه ثبت موسسه با رویاال ثبت اسان می شود
مطالبی که در ادامه خواهید خواند...
فهرست مطالب
ثبت موسسه با رویال ثبت

ثبت موسسه به منظور انجام فعالیت های غیرتجاری صورت گرفته و اغلب جنبه آموزشی و خیریه دارند. به همین دلیل انجام هرگونه فعالیت های تجاری در این موسسات غیرقانونی بوده و امکان فعالیت های بازرگانی به آنها اختصاص داده نمیشود.

برای اطلاعات بیشتر ویدیو های ما را در آپارات ببینید.

مراحل ثبت موسسه

به منظور ثبت این موسسات لازم است گام های زیر طی شوند:
در اولین گام لازم است نوع موسسه مشخص شده و بر همین اساس تعیین می گردد که فعالیت های صورت گرفته در آن دارای منافع مالی می باشد یا خیر.
برخی از موسسات به صورت غیرانتفاعی فعالیت داشته و هیچگونه سود مادی برای اعضای آن در نظر گرفته نمیشود مانند موسسات خیریه. در مقابل، برخی از آنها دارای سود می باشند مانند موسسات خدماتی و نظافتی و موارد مشابه! پس از تعیین نوع موسسه و شیوه فعالیت، در گام بعد لازم است مدارک مورد نیاز ارائه گردد.
از مهم ترین مدارک برای ثبت موسسه غیرتجاری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تنظیم اساسنامه موسسه
تکمیل فرم های مربوط به درخواست ثبت موسسه
ارائه مدارک شناسایی اعضای هیئت مدیره و شرکا
ارائه مجورهای لازم برای فعالیت موسسه متناسب با نوع و حوزه کاری آن
تکمیل اطلاعات درخواست شده در سامانه https://www.sherkat.ssa.ir
تکمیل 5 نام فارسی و متناسب با فرهنگ اسلامی پیشنهادی برای موسسه مورد نظر و بررسی آن توسط کارشناسان مربوطه
تمام مدارک و شرایط توسط کارشناسان مربوطه بررسی شده و در صورت تایید لازم است مدارک درخواستی پست شود. در نهایت اگر تمام مدارک مورد تایید قرار گرفت، امکان ثبت موسسه در دفاتر مربوطه فراهم خواهد شد و در آخرین گام در روزنامه جمهوری اسلامی ایران و سایر روزنامه های کثیرالانتشار آگهی باید درج شود.

 

رویال ثبت

ثبت موسسه غیر تجاری

برای پاسخ گویی به سؤالات خود در این زمینه، می توانید در هر ساعت از شبانه روز و هر کجا که هستید، با رویال ثبت تماس گرفته و بدون فوت وقت، مراحل لازم برای انجام این کار را شروع کنید.

چگونگی ثبت موسسه حقوقی

ثبت موسسه حقوقی برای اشخاصی امکان پذیر است که دارای تحصیلات در این حوزه بوده و دفتر وکالت شخصی نداشته باشند. در این صورت حداقل دو نفر با این شرایط لازم است تا بتوانند نسبت به ثبت این موسسات اقدام نمایند.

مساله بسیار مهم اینکه، حداقل یک نفر از اعضای موسسه باید حداقل 8 سال سابقه فعالیت به عنوان وکیل دادگستری را دارا بوده و هیچ یک نباید دفتر وکالت به صورت جدا داشته باشند.

برای ثبت موسسه حقوقی لازم است مدارک زیر ارائه شوند:

تنظیم و تکمیل اساسنامه
تکمیل تقاضانامه ثبت موسسه
ارائه مدارک شناسایی هیئت مدیره و شرکا
ارائه مدارک تحصیلی مورد نیاز (حداقل یک نفر از اعضای هیئت مدیره باید مدرک کارشناسی حقوقی داشته باشد)
ارائه نام فارسی و 3 سیلابی برای موسسه

ثبت موسسه آموزشی

از دیگر انواع فعالیت ها که نیاز به ثبت موسسه برای آنها وجود دارد می توان به هرگونه فعالیت آموزشی و علمی اشاره نمود.

به عنوان مثال، تاسیس و راه اندازی موسسات برگزاری دوره های آموزشی کنکور، تحقیقات علمی در سطوح ملی و بین المللی، مدارس و دانشگاه های غیر انتفاعی، موسسات آموزشی آزاد، پژوهشکده ها و شرکت های دانش بیان، موسسات آموزش زبان های خارجی و غیره همگی به عنوان موسسه آموزشی فعالیت خود را آغاز و مجوزهای مربوطه را اخذ می کنند. جهت ثبت این موسسات لازم است مدارک زیر ارائه شوند:

ارائه مدارک شناسایی تمام شرکا
تکمیل تقاضانامه ثبت موسسات آموزشی
تنظیم اساسنامه و امضا آن توسط تمام شرکا
ارائه صورتجلسه مجمع موسسین
دریافت مجوزهای مربوطه متناسب با حوزه آموزشی مورد نظر
در نهایت مدارک فوق به اداره ثبت شرکت ها لازم است ارائه شود و بررسی های لازم توسط بازرسین و کارشناسان مربوطه انجام میشود. در صورت تایید تمام مدارک ارسال شده لازم است آگهی در روزنامه های کثیرالانتشار ثبت گردد و پس از آن موسسه امکان فعالیت در حوزه ثبت شده را دارا خواهد بود.

موقعیت مکانی شرکت رویال ثبت
نحوه ثبت موسسه در رویال ثبت

مشاوره

جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

تلفن همراه:  ۰۹۱۲۰۲۰۸۸۰۳ – ۰۹۱۲۰۲۱۷۸۸۵ – ۰۹۱۲۰۲۰۸۸۰۴

شماره تماس:  ۰۲۱۷۹۶۲۴- ۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰

ثبت موسسه فرهنگی

ثبت موسسه فرهنگی مانند ثبت شرکت با مسئولیت محدود، یکی از انواع محبوب بین افرادی است که قصد دارند موسسه ای را ثبت نمایند. این کار با می توان هم به صورت تک منظوره در نظر داشت و هم به صورت چند منظوره. به این معنا که شما زمان ثبت یک موسسه مشخص می کنید که فعالیت شما تنها محدود به یک رشته است (مثلا موسیقی) و یا اینکه می توانید چند فعالیت مختلف را در کنار هم مدیریت کنید.

برای ثبت موسسه فرهنگی باید شرایط زیر را در نظر بگیرید.

تعداد اعضای هیئت مدیره مشخص شده باشند. اگر قرار است که موسسه چند منظوره ثبت کنید 3 نفر عضو و در صورتی که می خواهید موسسه تک منظور ثبت نمایید، دو نفر عضو هیئت مدیره لازم دارید.
شرایط سنی مناسب برای ثبت موسسه را در نظر بگیرید. (افراد متأهل 25 سال و افراد مجرد 27 سال).
مدرک تحصیلی لیسانس یا معادل آن
عدم سوءپیشینه متقاضی و همکارانش
همچنین باید مدارکی را ارائه کنید که نشان می دهد شما فعالیت فرهنگ و هنری داشته اید. این مهم حتما در اداره موسسه به شما کمک خواهد کرد. مهم است که در زمان ثبت یک موسسه نوع فعالیت خود را نیز در نظر داشته باشید. فعالیت یک موسسه فرهنگی معمولا در دو دسته اصلی می گنجد.

فعالیت های عمومی / مدیریتی مانند تألیف کتاب یا ساخت برنامه مستند
فعالیت های خصوصی مانند تولید و چاپ مجلات تخصصی، تولید و توزیع فیلم و غیره.
با مشخص بود مسیر کاری شما به طور واضح، روند ثبت موسسه به سهولت پیش خواهد رفت.

 

ثبت موسسه خیریه

موسسات خیریه در گروه موسسات غیرانتفاعی قرار گرفته و هیئت مدیره و اعضای آن هیچگونه منفعت مالی از آنها دریافت نمی کنند.

برای ثبت این موسسات لازم است اعضای هیئت مدیره دارای شرایط زیر باشند:

  • تابعیت از جمهوری اسلامی ایران
  • حداقل شرایط سنی 23 مدیر عامل و تمام اعضای هیئت مدیره
  • ارائه مدارک لازم برای اثبات دائمی بودن محل فعالیت
  • ارائه مدارک شناسایی حداقل کارشناسی برای دو نفر از اعضای هیئت مدیره و دیپلم برای مدیر عامل

ثبت موسسه مشاوره

هر گونه ارائه فعالیت در زمینه مشاوره تحصیلی و روانشناسی نیاز به اخذ مجوزهای مربوطه داشته و گروه و تیم هایی که قصد ارائه خدمات در این حوزه را دارند می توانند نسبت به ثبت موسسه اقدام نمایند.

برای این منظور لازم است تمام افراد هیئت مدیره و شرکا چند ویژگی مهم را دارا باشند که عبارتند از:

  • حداقل سن 35 سال با 8 سال فعالیت در این حوزه یا 40 سال با 5 سال سابقع فعالیت
  • داشتن مدرک تحصیلی حداقل کارشناسی از دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم در زمینه روانشناسی، مشاوره، حقوق، مددکاری اجتماعی، فقه و مبانی حقوق اسلامی و غیره که با حوزه فعالیت موسسه تناسب داشته باشند.
  • عدم اعتیاد به مواد مخدر یا سوپیشینه، سو شهرت و موارد مشابه هر یک از اعضای هیئت مدیره
  • قبولی در آزمون دریافت مجوز ثبت موسسه مشاوره

در صورت دارا بودن شرایط فوق، لازم است مدارک مورد نیاز برای ثبت به اداره ثبت شرکت ها ارائه شده و توسط بازرسین و کارشناسان بررسی شوند.

موسسه غیر تجاری

نکته ای در خصوص تعریف موسسه وجود دارد. منظور از اهداف غیر تجاری که در تعریف موسسه ذکر شده این نیست که موسسه هیچ گونه فعالیت اقتصادی ندارد.

بلکه باید گفت، فعالیت های اقتصادی تنها هدف ایجاد یک موسسه نیست. بلکه این فعالیت های اقتصادی در کنار اهداف اصلی به وجود می آید. در نتیجه به دلیل متفاوت بودن اهداف تاسیس موسسه ها، این نوع مجموعه ها دارای تفاوت های اساسی می باشند.

موسسه های غیر تجاری با اهداف گوناگونی تاسیس می شوند. سود آوری در مجموعه های غیر تجاری یک اصل نیست. اما در شرکت ها سود آوری یک اصل اساسی است. این مورد، یکی دیگر از تفاوت های اساسی موسسه و شرکت می باشد.

همان طور که شرکت ها دارای انواع مختلفی هستند؛ موسسه های غیر تجاری نیز زیر مجموعه های متنوعی دارند. برای ثبت هر یک از این موسسه ها، پروسه مخصوصی باید طی شود.

نحوه ثبت موسسه چگونه است؟ رویال ثبت

مشاوره

جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

تلفن همراه:  ۰۹۱۲۰۲۰۸۸۰۳ – ۰۹۱۲۰۲۱۷۸۸۵ – ۰۹۱۲۰۲۰۸۸۰۴

شماره تماس:  ۰۲۱۷۹۶۲۴- ۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰

انواع موسسه غیر تجاری

موسسه های غیر تجاری بسیار گسترده می باشند. این موسسه ها را می توان به شیوه های مختلفی تقسیم بندی کرد. تقسیم بندی این موسسه ها، اهمیت بسیار زیادی دارد.

زیرا روال ثبت موسسه ها که در یک زیر مجموعه قرار می گیرند مشابه است. البته روال کلی ثبت تمام موسسه ها یکسان است. و فقط در جزئیات ثبت این موسسه ها، تفاوت های مهم و قابل توجه ایی وجود دارد.

یکی از شیوه های تقسیم بندی موسسه ها، دسته بندی ان ها براساس نوع فعالیت است. این شیوه تقسیم بندی،  برای موسسه ها اهمیت بسیار زیادی دارد. موضوع فعالیت موسسه ها، باید حتما غیر تجاری باشد.

موسسه های هنری، موسسه های آموزشی ، موسسه های خدماتی، موسسه های خیریه، موسسه های ورزشی، موسسه های حقوقی و موسسه حسابداری از جمله انواع موسسه ها می باشند. البته به غیر از این موارد موسسه هایی با موضوع فعالیت های دیگر نیز وجود دارد. هر یک از این موضوع ها که برای موسسات مطرح شد؛ دارای زیر مجموعه های مختلفی هستند.

به عنوان مثال موسسه های آموزشی یکی از گسترده ترین زیر مجموعه ها را دارند. موسسه آموزش زبان، موسسه آموزش موسیقی، موسسه آموزش نقاشی و موسسه های کنکور از زیر مجموعه موسسه های آموزشی هستند.

این نوع موسسه ها همراه با اهداف آموزشی، به فعالیت اقتصادی نیز می پردازند.

ثبت موسسه ورزشی
ثبت موسسه نیاز به بررسی موضوع فعالیت تجاری دارد. مراحل ثبت موسسه شامل مراجعه به سامانه جامع ثبت شرکت‌ها، انتخاب گزینه تاسیس شخصیت حقوقی، بارگذاری مدارک مورد نیاز مانند اساسنامه و صورت جلسه موسسین است. در این فرآیند، هزینه‌هایی مانند آگهی در روزنامه رسمی و هزینه تعیین نام نیز برای ثبت موسسه لازم است. ثبت موسسه ورزشی شامل مراحل زیر است. ابتدا، باید مجوز از سازمان ورزش جوانان دریافت کنید. سپس، اساسنامه موسسه را تهیه کرده و به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال کنید. در مرحله بعد، نیاز به حداقل دو نفر به عنوان شرکا و تعیین مقدار سرمایه است. همچنین، برخی کشورها نیاز به گواهی سوء پیشینه دارند. پس از جمع آوری مدارک، به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کرده و موسسه را ثبت کنید. بسته به فعالیت ورزشی موسسه، ممکن است نیاز به پروانه‌ها و مجوزهای اضافی باشد. در نهایت، مسائل مالیاتی و حسابداری را رعایت کنید و به مسائل مالی و مالیاتی موسسه پیگیری کنید.

ثبت موسسه  انتفاعی

موسسه های انتفاعی یکی از انواع موسسه ها می باشند. این موسسه ها معمولا دارای گروه موسس است. سود به دست آمده از  فعالیت آن، بین هر یک از اعضای گروه موسسین بنا بر سهم، آن ها تقسیم می شود.

اغلب موسسه های آموزشی خصوصی، به صورت انتفاعی فعالیت می کنند. برای ثبت موسسه های انتفاعی باید ابتدا مجوز های لازم از سازمان های مربوطه اخذ شود. بدون وجود این مجوز های رسمی امکان ثبت موسسه و در نتیجه فعالیت آن وجود ندارد.

 در صورت فعالیت موسسه ها، بدون مجوز های لازم، با آن ها به عنوان متخلف برخورد قانونی صورت می گیرد. در نتیجه امکان پلمپ شدن این گونه موسسات نیز، وجود دارد.

ثبت موسسه غیر انتفاعی

در مورد ثبت موسسه های غیر انتفاعی باید گفت؛ این نوع از موسسه ها نباید سود آوری را هدف خود قرار بدهند. موسساتی مانند امور خیریه را باید زیر مجموعه این موسسه ها دانست. برای ثبت این موسسه ها نیز به اخذ مجوز از دستگاه های مربوط، نیاز است. و همچنین باید استعلام ها و مدارک لازم وجود داشته باشد.

دلیل ثبت موسسات به شیوه قانون

موسسات حتما باید به طور قانونی ثبت شوند. مهم ترین دلیل این کار، فعالیت های قانونی این موسسات است. در صورت ثبت نکردن موسسات، هرگونه فعالیت آن ها غیر قانونی محسوب می شود.

حتی موسسه های امور خیریه نیز برای فعالیت های خیریه خود در قالب یک موسسه باید ثبت شوند. در غیر این صورت فعالیت آن ها غیر قانونی محسوب می شود. با موسسه هایی که بدون مجوز فعالیت می کنند برخورد قانونی صورت می گیرد.

حتی اگر این موسسه ها در انجام وظایف خود بدون نقص عمل کنند و هیچ کار خلاف قانونی انجام ندهند؛ به علت نبودن مجوز برای فعالیت خود، مورد برخورد قرار خواهند گرفت. به این دلایل، معمولا اکثر افراد برای تشکیل یک موسسه، به طور قانونی عمل می کنند.

قوانین ثبت موسسه

ثبت موسسه با توجه به قوانین ذکر شده در قسمت های قبلی میسر خواهد شد. به این معنا که در همان ابتدای کار مشخص کنید موسسه شما به صورت انفرادی اداره می شود و یا می خواهید مجمع عمومی را مسئول تصمیم گیری ها قرار دهید. همچنین باید بدانید که حوزه فعالیت شما چگونه خواهد بود، زیرا بر اساس نوع فعالیت خود باید قوانین مختلفی را رعایت کنید.

برای نمونه ثبت موسسه فرهنگی منوط بر آن است که فرد متقاضی در همان رشته درخواستی، فعالیت داشته باشد. داشتن سابقه کار نشان می دهد که فرد صلاحیت اداره آن موسسه را دارد. همچنین تمامی اهداف و مقصود شما از راه اندازی این موسسه باید در اساسنامه ذکر شود تا مراجع قانونی حدود وظایف و چشم اندازهای شما را بشناسند.

در نهایت لازم است که برای ثبت موسسه خود مدارک زیر را در نظر داشته باشید.

دو نسخه اساسنامه تکمیل شده
دو نسخه تقاضانامه مهر و امضا شده
دو نسخه صورتجلسه مجموع عمومی با موضوعیت ثبت موسسه
مجوزهای مورد نیاز از سازمان های مربوطه (مثلا وزارت ارشاد)
در صورت رعایت تمامی موارد ذکر شده در این متن، مدت زمان ثبت موسسه بین 7 تا 10 روز کاری خواهد بود.

هزینه ثبت موسسه

ثبت موسسه نیز مانند تمام کارهای حقوقی نیازمند صرف هزینه است. این هزینه از زمان تشکیل گروه، انتخاب نام مناسب، طراحی لوگو و برند موسسه شروع می شود و تا زمان ثبت یک موسسه با صرف مبلغ مشخص به عنوان حق الثبت، تعرفه روزنامه رسمی و روزنامه های کثیر الانتشار ادامه خواهد داشت.

توصیه می شود که برای صرفه جویی در هزینه ها و زمان خود، با استفاده از امر برون سپاری کار ثبت موسسه خود را آسان کنید. رویال ثبت با سابقه 17 سال خود در این مهم کنار شماست. برای پاسخ گویی به سؤالات جا مانده در ذهنتان می توانید از سرویس مشاوره رایگان رویال ثبت و یا گفتگوی اینترنتی با کارشناسان استفاده کنید. برای رضایت خاطر شما سرویس 24/7 را نیز در نظر گرفته ایم تا بتوانید در هر ساعت از شبانه روز، در هر روز از هفته که وقت آزاد داشتید، با ما در تماس باشید.

ثبت موسسه به کمک مشاوران

ثبت موسسه، دارای پروسه مشخصی است. هر یک از موسسه های غیر تجاری باید ثبت شوند. دلیل های گوناگونی برای ثبت موسسات وجود دارد. موسسات دارای انواع مختلفی هستند.

موسسه هایی که عنوان موسسه غیر تجاری نیز به آن ها داده می شود؛ در ایران فراوان هستند. همچنین بعضی از موسسه های بزرگ، دارای شعبه های مختلفی در شهر های ایران می باشند. برای ایجاد یک شعبه از موسسه در شهر دیگر، نیاز به ثبت شعبه تازه تاسیس وجود دارد. بعضی از موسسه ها نیز دارای شعبه های متعدد نیستند.

این موسسه ها، فقط یک بار نیاز به ثبت دارند. برای ثبت یک موسسه غیر تجاری می توان از مشاوران حقوقی کمک گرفت.

رویال ثبت

ثبت علامت تجاری

برای پاسخ گویی به سؤالات خود در این زمینه، می توانید در هر ساعت از شبانه روز و هر کجا که هستید، با رویال ثبت تماس گرفته و بدون فوت وقت، مراحل لازم برای انجام این کار را شروع کنید.

نمونه اساسنامه موسسه فرهنگی هنری تک منظوره

اساسنامه ثبت موسسه فرهنگی هنری تک منظوره

بخش اول: مشخصات کلی برای ثبت موسسه

ماده 1: نام و نوع موسسه

الف) نام موسسه: [نام موسسه] می‌باشد.

ب) نوع موسسه: موسسه فرهنگی هنری تک منظوره است.

ماده 2: محل و مقررات قانونی

الف) محل موسسه: [آدرس موسسه] می‌باشد.

ب) موسسه مطابق با قوانین و مقررات جاری کشور فعالیت خواهد کرد.

ماده 3: اهداف و وظایف

موسسه برای تحقق اهداف زیر تأسیس شده است:

الف) ارتقای فرهنگ و هنر در جامعه.

ب) برگزاری برنامه‌های فرهنگی و هنری شامل نمایشگاه‌ها، کنسرت‌ها، نمایش‌های تئاتر، کارگاه‌ها و سمینارها.

ج) حمایت از هنرمندان و ارائه فرصت‌های هنری برای آن‌ها.

د) ایجاد ارتباط و تبادل فرهنگی با موسسات مشابه در داخل و خارج از کشور.

ماده 4: منابع تأمین مالی

موسسه برای تأمین منابع مالی خود از روش‌های زیر استفاده می‌کند:

الف) دریافت وجوه نقدی از اعضا و حامیان موسسه.

ب) پذیرش اموال منقول و غیرمنقول به عنوان هبه.

ج) قبول هدایا و اعطای جوایز.

د) برگزاری فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌ها.

ه) دریافت وام‌ها و اعطای وام به دیگران.

بخش دوم: سازمان و اعضا

ماده 5: سازمان موسسه

الف) هیأت مدیره: موسسه تحت نظارت یک هیأت مدیره قرار می‌گیرد که از اعضای موسسه انتخاب می‌شود و مسئولیت‌های مدیریتی و اجرایی را بر عهده دارد.

ب) مدیر عامل: هیأت مدیره یک مدیر عامل را برای رهبری و مدیریت روزمره موسسه انتخاب خواهد کرد.

ماده 6: حقوق و وظایف اعضا

الف) عضویت در موسسه برای علاقمندان با رعایت قوانین و مقررات موسسه امکان‌پذیر است.

ب) اعضا می‌بایست به اهداف و قوانین موسسه پایبند باشند و وظایف خود را به دقت انجام دهند.

ماده 7: اجتماع عمومی

موسسه در دوره‌های منظم اجتماع عموم

ثبت موسسه غیر تجاری

ثبت موسسه غیر تجارتی، که شامل کلیه تشکیلات و موسساتی هستند که برای مقاصد غیر تجارتی از قبیل امور علمی، ادبی، خیریه و مشابه آن تشکیل می‌شوند، بدون اینکه موسسین و تشکیل دهندگان قصد انتفاع داشته باشند. ثبت موسسه غیر تجاری می‌تواند تحت عناوینی مانند انجمن، کانون و بنگاه و غیره انجام شود. اما استفاده از عناوینی که به تشکیلات دولتی و کشوری اختصاص دارد، توسط موسسات مذکور امکان‌پذیر نخواهد بود. برای ثبت موسسه غیر تجاری، طبق ماده 584 قانون تجارت، از تاریخ ثبت، شخصیت حقوقی پیدا می‌کنند و می‌توانند عناوینی مانند انجمن، بنگاه، کانون و مشابه آن را انتخاب کنند. موسسات غیر تجاری به دو دسته تقسیم می‌شوند: الف) موسساتی که هدفش جلب منافع و تقسیم آن بین اعضاء خود نباشد، که به آنها موسسات غیر انتفاعی می‌گویند. ب) موسساتی که هدفش جلب منافع مادی و تقسیم آن بین اعضاء خود یا دیگران باشد، مانند کانون‌های فنی و حقوقی و موسساتی که هدفشان ارائه خدمات شهری است. برای ثبت موسسه غیر تجاری، مدارک لازم شامل دو نسخه تقاضانامه ثبت موسسه (به صورت چاپی)، تنظیم اساسنامه حداقل در دو نسخه، تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین (حداقل در دو نسخه)، فتوکپی شناسنامه تمامی شرکا و اخذ مجوز در خصوص موضوع ثبت موسسه می‌باشد.

برای تاسیس موسسه خیریه از کجا باید مجوز گرفت

ثبت موسسه خیریه برای جامعه ایرانی و کمک به برنامه‌های دولت در پیشبرد سند تحول جامع ملی مفید است. برای ثبت موسسه خیریه، نیازمند صدور مجوز از وزارت کشور است. سامانه ثبت موسسه خیریه برای دسترسی و انجام امور ثبت و صدور مجوز سازمان‌های مردم‌نهاد ایجاد شده است. این سامانه به تسهیل فرایند اخذ مجوز و کاهش رفت‌وآمدهای زمان‌بر کمک می‌کند. پس از ارسال درخواست، نامه‌ای به اداره ثبت شرکت‌ها صادر می‌شود و ثبت موسسه خیریه همراه با سامانه ثبت موسسه خیریه وزارت کشور انجام می‌شود. ثبت موسسه خیریه نیازمند تائید وزارت کشور است و در صورت شکایت مردمی یا خلاف قوانین و ضوابط، ممکن است لغو شود. قبل از ثبت، باید مجوز از وزارت کشور دریافت شود و صلاحیت موسسان و شرکا بررسی خواهد شد. برای دریافت مجوز ثبت موسسه خیریه از وزارت کشور، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. آماده‌سازی مدارک مورد نیاز شامل اساسنامه، آماده‌بکاری، برنامه‌ها و اهداف موسسه، لیست اعضا و مدیران، سوابق فعالیت‌های قبلی و سایر اسناد مربوطه؛
  2. مراجعه به دفتر ثبت موسسه ها غیرتجاری وابسته به وزارت کشور که در شهرستان مرکزی هر استان قرار دارد؛
  3. تحویل مدارک و اطلاعات مورد نیاز به کارشناسان مربوطه؛
  4. پرداخت هزینه‌های مربوطه برای ثبت و دریافت مجوز؛
  5. بررسی مدارک و اطلاعات تقدیمی و صدور مجوز ثبت موسسه خیریه؛

قبل از آغاز فرایند، بهتر است با دفتر ثبت موسسه های غیرتجاری تماس بگیرید و اطلاعات دقیق و به ‌روز درباره مراحل و مدارک مورد نیاز را بدست آورید. همچنین، در برخی موارد ممکن است نیاز به مشاوره حقوقی یا حضور وکیل داشته باشید.

ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره

 

ثبت مؤسسه فرهنگی چند منظوره که با هدف ترویج و توسعه فرهنگ و هنر تشکیل می‌شوند ساده است. این مؤسسات می‌توانند به صورت انتفاعی یا غیرانتفاعی فعالیت کنند و تحت مسئولیت اشخاص حقیقی یا حقوقی، از جمله دولتی، عمومی و خصوصی، تشکیل می‌شوند. آنها در قلمروهای مختلفی از جمله فرهنگ، هنر، سینما و رسانه فعالیت می‌کنند و برای ثبت موسسه و شروع فعالیت خود نیاز به دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند. این وزارتخانه مسئول صدور مجوز تأسیس، نظارت بر فعالیت‌ها و در صورت لزوم انحلال این مؤسسات است.

مراحل ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره:

آماده‌سازی مدارک: در ابتدا، باید مدارک مورد نیاز برای ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره را تهیه کنید. این مدارک ممکن است شامل اساسنامه، برنامه‌ها و اهداف موسسه، لیست اعضا و مدیران، سوابق فعالیت‌های قبلی و سایر اسناد مربوطه باشد.
مراجعه به دفتر ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری: در این مرحله، باید به دفتر ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری مربوطه در شهرستان مرکزی استان خود مراجعه کنید.
تحویل مدارک و اطلاعات: در دفتر ثبت شرکت‌ها، مدارک و اطلاعات مورد نیاز را تحویل دهید. ممکن است کارشناسان مربوطه مدارک را بررسی کنند و از شما اطلاعات تکمیلی درخواست کنند.
پرداخت هزینه‌ها: برای ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره، باید هزینه‌های مربوطه را پرداخت کنید. مبلغ هزینه‌ها ممکن است بر اساس نوع و اندازه موسسه متغیر باشد.
بررسی و صدور مجوز: پس از بررسی مدارک و اطلاعات تقدیمی، دفتر ثبت شرکت‌ها می‌تواند مجوز ثبت موسسه فرهنگی چند منظوره را صادر کند. در صورت تأیید، شما یک نامه رسمی دریافت خواهید کرد که این مجوز را تأیید می‌کند.
قبل از ثبت موسسه و دریافت مجوز برای مؤسسه فرهنگی و هنری، توصیه می‌شود با دفتر ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری مربوطه تماس بگیرید و اطلاعات دقیق و به‌روز را دریافت کنید.

سوالات متداول

برای بررسی چگونگی ثبت موسسه باید در مورد موسسه های مختلف توضیح بدهیم. طبق قانون موسسه ها، نهاد و یا مجموعه ای هستند که با اهداف غیر تجاری  به وجود می آیند. به همین دلیل به این نوع موسسه ها، موسسه غیر تجاری نیز گفته می شود. البته نکته ای در خصوص تعریف موسسه وجود دارد. منظور از اهداف غیر تجاری که در تعریف موسسه ذکر شده این نیست که موسسه هیچ گونه فعالیت اقتصادی ندارد. بلکه باید گفت، فعالیت های اقتصادی تنها هدف ایجاد یک موسسه نیست.

یکی از شیوه های تقسیم بندی موسسه ها، دسته بندی ان ها براساس نوع فعالیت است. این شیوه تقسیم بندی،  برای موسسه ها اهمیت بسیار زیادی دارد. موضوع فعالیت موسسه ها، باید حتما غیر تجاری باشد. موسسه های هنری، موسسه های آموزشی ، موسسه های خدماتی، موسسه های خیریه، موسسه های ورزشی، موسسه های حقوقی و موسسه حسابداری از جمله انواع موسسه ها می باشند. 

موسسات حتما باید به طور قانونی ثبت شوند. مهم ترین دلیل این کار، فعالیت های قانونی این موسسات است. در صورت ثبت نکردن موسسات، هرگونه فعالیت آن ها غیر قانونی محسوب می شود. حتی موسسه های امور خیریه نیز برای فعالیت های خیریه خود در قالب یک موسسه باید ثبت شوند. در غیر این صورت فعالیت آن ها غیر قانونی محسوب می شود. با موسسه هایی که بدون مجوز فعالیت می کنند برخورد قانونی صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

شروع مکالمه

یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید.

× پشتیبانی آنلاین