جستجو
انحلال شرکت چگونه است؟
مطالبی که در ادامه خواهید خواند...
فهرست مطالب
شرایط انحلال شرکت در رویال ثبت

انحلال شرکت

انحلال شرکت به معنای پایان کار و اتمام همکاری اعضای آن شرکت، از اعضای هیئت مدیره تا تمامی کارمندان است. این مسئله می تواند دلایل مختلفی را داشته باشد از جمله ورشکستگی و یا اختلافات پیش آمده میان اعضا و سرمایه گذاران، اما در نهایت تمامی این مسائل به یک نتیجه ختم شده و یک روند کلی را در بردارند. در متن حاضر این مسئله را بررسی کرده و مسائل مربوط به نحوه انحلال یک شرکت را توضیح می دهیم.

برای اطلاعات بیشتر ویدیو های ما را در آپارات ببینید.

انحلال شرکت به چه معناست؟

انحلال شرکت به معنای اتمام دوره کاری برای اعضای یک شرکت است. این مسئله می تواند پس از سال ها همکاری اعضا و سرمایه داران اتفاق بیفتد و یا در عرض چند ماه پس از تأسیس شرکت. مهم این است که مسائل مربوط به انحلال را بشناسیم و تا جایی که امکان دارد از این گسترش مسئله جلوگیری کنیم. اگر چه دلایل این انحلال در روند قانونی از شما پرسیده نمی شود، اما خوب است که اعضا بدانند به چه علتی راه آنها به این سمت ختم شده است.

این مورد می تواند به خاطر میل و اراده اعضا سرمایه گذاران اتفاق افتاده باشد. این مسئله بیشتر به اخلاف نظر های میان افراد بستگی دارد و کار را به مرحله ای می رساند که آنها برای تمدید فعالیت شرکت اقدامی نخواهند کرد و در مراجع قانونی، شرکت به صورت اتوماتیک، منحل می شود. انحلال شرکت می تواند در متن اساسنامه هم وارد شود. به این طریق که اعضا مدت زمانی را در متن اساسنامه تعیین می کنند تا بعد از گذشت آن، انحلال صورت پذیرد.

اما اگر در وضعیتی هستید که منحل شدن شرکت آخرین و شاید بهترین گزینه برای شماست، پس ضروری است که مراحل اصلی آن را بشناسید و در صورتی که نیاز با اخذ مشاوره در این زمینه احساس می کنید، حتما با افراد متبحر صحبت کنید.

رویال ثبت
انواع شرکت ها

برای شناخت بیشتر انواع شرکت ها، می توانید با کارشناسان رویال ثبت تماس گرفته و با اخذ مشاوره رایگان برای ثبت شرکت دلخواه خود اقدام کنید.

معرفی انواع انحلال شرکت

گاهی اوقات یک شرکت تجاری بنابر ضرورت به حیات خود پایان می دهد و دچار انحلال می شود.
زمانی که در رابطه با منحل کردن و انحلال شرکت صحبت می کنیم، برخی تصور می کنند که اتمام کسب و کارتان در یک شرکت خاص به معنای منحل شدن و انحلال شرکت است، در حالی که این تصور اشتباه است. یک کسب و کار به سبب های مختلف می تواند به کار خود پایان دهد، اما تمام این پایان دادن ها به معنای منحل شدن شرکت مذکور نیست، شما به سبب های مختلفی همچون ادغام شرکت خود با دیگر شرکت ها، راه اندازی بیزنسی جدید و … می توانید به کار شرکت خود پایان دهید.
در موارد بالا که ذکر شد علل انحلال شرکت را بیان نمودیم، حال در این بخش قصد داریم یک جمع بندی در رابطه با انحلال شرکت بیان نماییم، لازم به ذکر است که علت های ذکر شده در بالا به طور کلی در یکی از موارد زیر جای می گیرد (انواع انحلال شرکت)

انحلال شرکت تازه تأسیس

انحلال شرکت‌های تازه تأسیس در بیشتر موارد به خاطر مسائل مالی صورت می گیرد. به این شکل که اعضا نمی توانند مسائل مالی و مالیاتی خود را مدیریت کرده و در نهایت با خطر ورشکستگی روبرو می شوند. این مسئله می تواند برای افراد بار روانی زیادی را به همراه داشته باشد؛ لذا آنها از طریق مراجع قانونی و حضور در دادگاه، درخواست انحلال را ارائه می دهند. البته این کار یکی از روش های پیش رو است.

در این وضعیت، افراد باید دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کنند تا بتوانند از طریق این مرجع قانونی انحلال شرکت را پیش ببرند. این دلیل موجه باید نشان دهنده وضعیتی باشد که در آن ادامه فعالیت شرکت موجب ضرر و زیان افراد شده است. برای نمونه شاید شما به عنوان یک شریک، متوجه شوید که دیگر اعضا اهداف غیرقانونی را دنبال می کنند. با اثبات این مسئله می توانید برای انحلال شرکت اقدام کرده و از فعالیت دیگر افراد، جلوگیری کنید.

انحلال شرکت‌های مشهور

انحلال شرکت‌های مشهور، یکی دیگر از مسائلی است که افراد با آن روبرو می شوند. تصور کنید فردی بیشتر عمر خود را برای ساختن و رشد یک سازمان صرف کرده باشد و حالا در شرایطی است که باید انحلال آن شرکت را در نظر بگیرد. این مسئله می تواند برای تمام افراد حاضر در آن سازمان، ناراحت کننده باشد. اما حتما آنها روش های مختلفی را برای بقای شرکت امتحان کرده اند و انحلال برای آنها، آخرین گزینه باقی مانده است.

انحلال شرکت در این وضعیت ممکن است به دلیل فوت یکی از شرکا و عدم توانایی دیگر شرکا برای پرداخت دیون وی باشد. همچنین امکان دارد ورثه برای ادامه کار شرکت راضی نباشند. در نتیجه جای خالی متوفی را پر نخواهند کرد.

در مجموع بنا بر هر دلیلی، انحلال  باید به صورت قانونی و زیر نظر اداره ثبت شرکت ها، صورت بگیرد و با ارائه مدارک لازم و روند های مشخص، بررسی و ادامه پیدا کند. شرط مهم این امر، پرداخت تمامی بدهی های شرکت به طلبکاران است. شرکت شما در زمان انحلال، نباید هیچ گونه بدهی به یک شخص و یا اداره مالیات داشته باشد.

انحلال شرکت غیر فعال

شرکت ها بعد از این که به ثبت رسیدند بایستی با مراجعه به اداره دارایی دفاتر قانونی پلمپ شده و پرونده مالیاتی مخصوص خود را بگیرند. این دفاتر پلمپ باید هر ساله (سال مالی) توسط شرکت ها در زمان مقرر دریافت شوند و آن ها را تکمیل کنند و برای یک سری قوانین دولتی و مالیاتی به اداره دارایی تحویل دهند.

ممکن است شرکتی تمامی فعالیت های ثبتی را انجام دهد، ولی پرونده دارایی و کد اقتصادی را دریافت نکنند و یا پس از مدتی فعالیت بنابر دلایل مختلف فعالیت خود را متوقف نمایند. شرکت هایی که به هر وجه هیچ گونه فعالیتی در آن ها انجام نمی شود و کوچک ترین گردش مالی در زمینه فروش یا خرید اجناس در این شرکت ها انجام نمی شود، اصطلاحا شرکت های بدون فعالیت یا غیر فعال هستند؛ که باید در این باره اداره دارایی اطلاعات مربوطه را دریافت نماید.

به همین سبب توصیه می شود اکید می شود که شرکت هایی که پس از ثبت و آگهی شرکت خود اقدامی انجام نمی دهند و یا اینکه پس از مدت زمان مشخصی، قصد انجام عملیاتی را ندارند، این موضوع را با نامه ای  با عنوان << نامه عدم فعالیت>> به اداره دارایی اطلاع رسانی نمایند.

اگر که شرکت های غیر فعال در مدت زمان مشخص، یعنی در 4 ماهه اول سال نسبت به اعلام نمودن غیر فعال بودن امتناع ورزند و یا این که فراموش کنند و یا دفاتر پلمپ شرکت را به همراه اظهارنامه مالیاتی سال قبل برای اداره دارایی ارسال نکنند مشمول جریمه علی الراس شدن مالیات شرکت می شوند.

نکته ضروری این است که شرکت ها فقط به اندازه سود سالیانه ای که از خرید و فروش و دست آورد مالی که به دست می آورند، مشمول پرداخت مالیات می شوند (هر سال مطابق با اظهارنامه مالیاتی و دفاتر پلمپ خود) و اگر شرکتی فعالیت اندکی داشته باشد، ملزم به پرداخت مالیات سنگین نیست و نباید از این موضوع ترسی به دل راه داد.

انواع انحلال شرکت در رویال ثبت
مشاوره

جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس:  ۰۲۱۷۹۶۲۴۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰

انحلال شرکت سهامی خاص

به این موضوع اشاره نمودیم که انحلال شرکت ها با توجه به نوع آن ها مراحل متفاوتی خواهد داشت، از این رو در این بخش مراحلی انحلال شرکت سهامی خاص را شرح می دهیم:

  • در گام نخست شرکا (سهامداران) برای انحلال شرکت باید به نتیجه رسیده باشند.
  • بایستی فردی که به عنوان مدیر تصفیه در انتخاب شده است موافقت کامل خود را اعلام نماید.
  • تشکیل ” مجمع عمومی به صورت فوق العاده “، تنظیم و تدوین صورتجلسه انحلال شرکت و امضا همگی سهامداران و اعضا شرکت (در صورت نبود هر یک از افراد بایستی آگهی دعوت به مجمع در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ شده باشد) ذیل صورتجلسه مربوطه.
  • انتخاب کردن یکی از اعضا به عنوان مدیر تصفیه و درج نمودن آن در صورتجلسه و امضا نمودن صورتجلسه توسط مدیر تصفیه. این فرد مسئولیت تصفیه کردن حساب ها را بر عهده دارد.
  • تعیین محل تصفیه
  • مراجعه نمودن به سایت اداره ثبت و ثبت صورتجلسه که نیازمند ورود اطلاعات شرکت می باشد
  • بارگذاری صورتجلسه مذکور در سامانه
  • ثبت نهایی
  • ارسال صورتجلسه منحل شدن شرکت سهامی خاص و لیست اعضا و امضا آن ها به اداره ثبت شرکت ها از طریق باجه های پست
  • پس از 5 تا 10 روز نتیجه و پاسخ ثبت صورتجلسه انحلال شرکت در سایت اداره ثبت قابل مشاهده است.
  • مراجعه مدیر تصفیه به اداره ثبت شرکت ها برای امضا نمودن ذیل اوراق و دریافت آگهی انحلال
  • در پایان نیز آگهی منحل شدن شرکت باید در روزنامه کثیرالانتشار و روزنامه رسمی کشور ثبت شود.

انحلال شرکت با مسئولیت محدود

برای انحلال شرکت با مسئولیت محدود هم باید مراحل خاصی را پشت سر گذاشت، البته این مراحل با مراحل انحلال شرکت های سهامی خاص شباهت هایی دارد و تنها در چند بخش بسیار کوچک تفاوت هایی دارد که در ادامه هم این موارد را توضیح خواهیم داد. مراحل:

  • مدیر تصفیه شرکت مسئولیت محدود می تواند از شرکا شرکت نباشد. در این صورت باید مدارک او را هم به اداره ثبت پست نمود.
  • مدت زمان خاصی جهت اقدام برای انحلال آن شرکت تعیین نشده است.

توجه نمایید که مراحل دیگر انحلال شرکت، همانند شرکت سهامی خاص است و به همین سبب از دوباره گویی اجتناب می کنیم. نکته باید به آن توجه داشت این است که درخواست انحلال این نوع شرکت ها پس از ارائه شدن بایستی توسط شرکا به امضا برسد و شرکا در کسانی هستند که نام آن ها در زمان ثبت و یا ثبت تغییرات شرکت، ثبت شده است.

در برخی از موارد شاهد این هستیم که 2 نفر از شرکا در مجموع مقدار سهمی بالاتر از 50% دارند، در این صورت در صورت امضاء این 2 شخص انحلال شرکت مذکور امکان پذیر خواهد بود و دیگر نیازی به امضاء دیگر اعضا نیست. هنگام منحل شدن شرکت، موردی که اهمیت بسیار بالایی دارد تقسیم بدهی ها یا دارایی های شرکت بین اعضا و تعیین تکلیف آن ها بین سهامداران یا شرکا است؛ برای اطلاع از این موارد و شیوه انجام آن حتما با مراکز معتبری همچون رویال ثبت در ارتباط باشید.

هزینه انحلال شرکت در رویال ثبت
مشاوره

جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

شماره تماس:  ۰۲۱۷۹۶۲۴۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰

انحلال قهری

انحلال شرکت به حالت قهری، به صورت اجباری است و هنگامی انجام می شود که شرکت دچار ورشکستگی می باشد، قابل توجه است که برای ورشکستی و انحلال قهری شرکت به حکم دادگاه نیاز نیست و شما بدون احتیاج به این حکم می توانید شرکت را منحل نمایید.

انحلال شرکت با تصمیم مجمع عمومی

نخست بهتر است تعریفی از مجمع عمومی بیان نماییم، مجمع عمومی شرکت یعنی شرکا (سهامدارن) و مدیران جلسه ای تشکیل دهند. توجه نمایید که در حالت موافقت این مجمع مذکور، یک شرکت می تواند منحل شود، که در این حالت می شود گفت که انحلال شرکت به صورت اختیاری انجام گرفته است.

انحلال شرکت با حکم قضایی

در بعضی موارد دادگاه می تواند حکمی برای منحل کردن یک شرکت صادر نماید، در این صورت هم باید بگوییم که انحلال شرکت به حالت اجباری انجام گرفته است. البته باید توجه داشت که دادگاه در ابتدا یک مهلت 6 ماهه به شرکت مذکور می دهد و در صورتی که در این مهلت ایرادات شرکت بر طرف نشود، حکم انحلال شرکت را صادر می کند.

پیگیری انحلال شرکت

انجام هر کار اداریی لازم به ارائه مدارک  است. فرقی ندارد که شما برای انحلال شرکت سهامی خاص اقدام می کنید یا شرکت مسئولیت محدود، در هر دو مورد (و حتی موارد دیگر) باید مسئله انحلال در جلسه هیئت مدیره و سهام داران مطرح شود و تمامی اعضای شرکت کننده در این جلسه، صورتجلسه مربوطه را امضا کنند.

پس از آن، باید بررسی های لازم در وضعیت مالیاتی شرکت انجام شود. در واقع پرداخت مالیات انحلال شرکت نیز در روند این مسئله جایگاه خود را دارد. شرکت ها باید درآمدی را که از فروش محصولات شرکت به دست آمده و برای سودآوری بوده را بررسی و مالیات آن را پرداخت کنند. البته احتمال دارد که شرکا بخشی از اموال و یا محصولات شرکت را برای پرداخت بدهی ها به فروش برسانند که این نوع در آمد برای سود نیست و در زمان انحلال، مشمول مالیات نمی شود.

صورتجلسه انحلال شرکت

انحلال یک شرکت باید با تنظیم صورتجلسه همراه باشد. اشاره کردیم که اظهارنامه مالیاتی و این صورتجلسه اعضای هیئت مدیره، دو مدرک اساسی و ضروری هستند که باید زمان انحلال آنها را در اختیار داشته باشید. تمامی اعضا موظف به امضای این صورتجلسه هستند. در صورت غیب یکی از اعضا، این صورتجلسه قانونی نیست و باید او با حضور خود و تأیید موارد ذکر شده در جلسه، صورتجلسه انحلال را امضا کند.

در صورتی که فرد (افرادی) توانایی حضور در جلسه را ندارند، باید به افراد مورد اعتماد خود وکالت دهند تا روند این کار به صورت قانونی طی شود.

اقدامات بعد از انحلال شرکت

پس از آن که یک شرکت کاملا منحل شد، دارایی ها و اموال آن در ابتدا بین افراد مقروض و پس از آن بین شرکا (سهامدارن) و افراد ذی النفع باید تقسیم شود.

در این مرحله در کنار نام شرکت، باید کلمه در حال تصفیه قید شود، این کلمه در کنار نام مدیران و نیز برگه های شرکت هم قید خواهد شد.

برای انحلال یک شرکت بایستی اقداماتی انجام داد، از آن جا که به طور معمول انحلال شرکت با ورشکستگی آن شرکت همراه است (نه در تمامی موارد!)، باید در گام نخست بدهی های شرکت را تصفیه نمود و این موضوع نیز نیازمند انجام حسابرسی های دقیق می باشد.

توجه داشته باشید که در زمان پرداخت این بدهی ها و قرض ها بایستی مقدار اموال منقول و غیر منقول شرکت را به صورت دقیق دانست.

اگر در رابطه با انحلال شرکت و مراحل آن سوال و یا نیاز به راهنمایی دارید با کارشناسان رویال ثبت در ارتباط باشید.

هزینه انحلال شرکت

این هزینه از چند مورد مختلف تشکیل شده است. در وهله اول باید هزینه صورتجلسه انحلال را در نظر داشته باشید و بعد از آن، هزینه های مرتبط با جمع آوری مدارک (مانند پرداخت مالیات و بدهی ها) و ارسال آنها را حساب کنید. خبر خوب آن است که شما می توانید با اخذ مشاوره رایگان از کارشناسان رویال ثبت، در زمینه ثبت و انحلال شرکت، روند کاری خود را تسهیل بخشیده و در برخی موارد از صرف هزینه های اضافی خودداری کنید.

سوالات متداول انحلال شرکت

انحلال شرکت به معنای اتمام دوره کاری برای اعضای یک شرکت است. این مسئله می تواند پس از سال ها همکاری اعضا و سرمایه داران اتفاق بیفتد و یا در عرض چند ماه پس از تأسیس شرکت.

این مسئله می تواند دلایل مختلفی را داشته باشد از جمله ورشکستگی و یا اختلافات پیش آمده میان اعضا و سرمایه گذاران، اما در نهایت تمامی این مسائل به یک نتیجه ختم شده و یک روند کلی را در بردارند.

انحلال شرکت باید به صورت قانونی و زیر نظر اداره ثبت شرکت ها، صورت بگیرد و با ارائه مدارک لازم و روند های مشخص، بررسی و ادامه پیدا کند. شرط مهم این امر، پرداخت تمامی بدهی های شرکت به طلبکاران است. شرکت شما در زمان انحلال، نباید هیچ گونه بدهی به یک شخص و یا اداره مالیات داشته باشد.

×

شروع مکالمه

یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید.

× پشتیبانی آنلاین