تاسیس شرکت دانش بنیان
نحوه ثبت شرکت دانش بنیان
ثبت شرکت دانش بنیان ما را با مزیت های زیادی روبرو خواهد کرد. ما می توانیم با استفاده از چهارچوب های شرکت دانش بنیان در زمینه ارتقا دانش و فناوری فعالیت داشته و برای تبدیل ایده ها به ثروت ملی تلاش کنیم. تنها شرط لازم در این زمینه این است که بدانیم مسیر ثبت این نوع شرکت چگونه است و قوانین مربوط به آن را بشناسیم. در متن حاضر سعی داریم مبحث شرایط ثبت شرکت دانش بنیان را به زبان ساده توضیح دهیم.
شرکت دانش بنیان شرکتی است که اقدام به تجاری سازی نوآوری ها، اختراعات و دستاوردهای پژوهشی و نیز کاربردی نمودن دانش می نماید و با برنامه طرح و توسعه مبتنی بر دانش بومی به فعالیت می پردازد. تداوم و توسعه شرکت دانش بنیان موجب رشد اقتصاد بدون نفت می شود و نهایتا منجر به کارآفرینی، ارز آوری، افزایش تولید ناخالص ملی (GDT)، خودکفایی صنایع ملی و گسترش صنایع مادر می گردد.
برای اطلاعات بیشتر ویدیو های ما را در آپارات ببینید.
ثبت شرکت دانش بنیان خصوصی
ثبت شرکت دانش بنیان می توانید به صورت خصوصی نیز انجام شود. اما در نهایت، مسئله خصوصی و یا تعاونی بودن این نوع شرکت ها منافاتی با اصل و اساس آنها ندارد. تاسیس شرکت دانش بنیان باید برای ارتقا سطح دانش و توسعه سطح اقتصادی کشور با استفاده از نوآوری ها فعالیت کند. تاسیس شرکت دانش بنیان خصوصی و یا تعاونی بر اساس آیین نامه مصوب ابن بنیاد باید اهداف زیر را دنبال کند:
- ترغیب اعضای هیئت علمی دانشگاه ها برای انجام فعالیت ها پژوهشی
- رفع نیازهای جامعه با طراحی تولید کالا و خدمات مربوط به این نوع شرکت ها
- تجاری سازی یافته هایی که در طی پژوهش ها به دست آمده اند
در نظر داشته باشید که کالاهای و خدمات ارائه شده توسط این شرکت ها باید با استناد به آیین نامه مرکز شرکت های دانش بنیاد، شامل کالاها و یا خدمات فناوری در سطوح بالا یا متوسط رو به بالا باشد. البته تأیید این محصولات از طرف کانون، نشان ثبت شرکت دانش بنیان شما نیست و باید مطابقت های مورد نظر در تمامی سطوح به دست آمده باشد.
مراحل ثبت شرکت دانش بنیان
ثبت شرکت دانش بنیان با طی مسیر مشخص و پیچیده ای امکان پذیر است. در اصل ثبت شرکت با این ویژگی را نمی توان به تنهایی انجام داد و لازم است که افراد متبحر و آشنا با مسیر را برای به ثمر رساندن آن، در اختیار داشته باشید.
برای ثبت شرکت دانش بنیان، در ابتدای امر با شرکت خود را در یکی از انواع شرکت ها (شرکت های مسئولیت محدود یا سهامی) ثبت کنید. پس از اتمام راحل این کار، می توانید طرح خود را برای تبدیل فعالیت شرکت به یک شرکت دانش بنیان به مرکز شرکت های دانش بنیان ارائه دهید. این کار در وهله اول به صورت غیر حضوری است تا بتوانید تأیید اولیه را از کارشناسان دریافت نمایید.
پس از ارزیابی مقدماتی، اطلاعات خواسته شده را به کارگزاری مربوطه ارسال کرده و بازرسی امور به صورت حضوری انجام می شود. در این مرحله با ممیزی های فنی روبرو می شوید که از طریق کارگروه معاونت علمی و فناوری برای شما لحاظ شده اند. در نهایت امر با انطباق مستندات فنی و مالی خود با آیین نامه های مربوطه (آیین نامه های معاونت علمی) ثبت شرکت دانش بنیان را به پایان می رسانید.
شرایط ثبت شرکت دانش بنیان
می توانید در هر زمان و در هر مکانی که هستید، با استفاده از مشاوره ها ۲۴ ساعته در ۷ روز هفته، با کارشناسان صحبت کرده و موانع سر راه تجارت خود را کنار بزنید.
راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان
در زمان اقدام برای ثبت شرکت دانش بنیان خوب است که بدانید این نوع شرکت ها کدام دسته از کالاها را پوشش می دهند. در ضمن شناخت انواع شرکت دانش بینیان نیز برای شما ضروری است زیرا در زمان محاسبه امور مالیاتی باید بدانید در کدام سطح قرار گرفته اید. اجازه دهید به عنوان راهنمای ثبت شرکت دانش بنیان این دو مسئله مهم را کمی بررسی کنیم.
شرکت های دانش بنیان در چهار نوع مختلف شناخته می شوند.
- شرکت های نوپا نوع 1:
این نوع شرکت های دارای کارکرد عملیاتی نبوده و اظهارنامه مالیاتی برای ارائه ندارند. آنها محصولات مربوط به حوزه فناوری برتر در سطح یک را حد نمونه آزمایشگاهی ارائه می کنند.
- شرکت های نوپا نوع 2:
این نوع تاسیس شرکت دانش بنیان نیز مانند مورد قبلی است با این تفاوت که می تواند محصولات مربوط به خوزه فناوری برتر را در سطح دو در حد نمونه آزمایشگاهی ارائه دهد.
- شرکت های تولیدی نوع 1:
شرکتی که 25 درصد از درآمدهای عملیانی سال مالی خود را از طریق خرید و فروش کالاها و محصولات سطح یک به دست آورده است.
- شرکت های تولیدی نوع 2:
این نوع شرکت به صورت کامل درآمدهای مالیاتی خود را حساب کرده و می تواند کالاهای سطح یک و دو را در نمونه آزمایشگاهی ارائه کرده و آنها را بسازد. همچنین می تواند در حداقل ترین حالت ممکن مجری یک پروژه در زمینه مهندسی، پیمانکاری و ساخت باشد به شرطی که 10% از قیمت قرارداد پروژه، با معیارهای کالاها و محصولات دانش بنیان هماهنگ باشد.
کدام نهادهای قانونی متولی امور دانش بنیان هستند؟
دو نهاد مستقل از یکدیگر وجود دارند که زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می باشند: دبیرخانه کارگروه دانش بنیان و صندوق نوآوری و شکوفایی. شرکتی که توانایی تجاری سازی نوآوری و اختراعات را دارد تقاضای خود را به دبیرخانه کارگروه دانش بنیان ارائه می دهد. دبیرخانه کارگروه دانش بنیان پس از ارزیابی و تأیید صلاحیت فنی و مالی شرکت متقاضی، آن را به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی می نماید. صندوق نوآوری و شکوفایی خدمات متعددی به شرکتهای دانش بنیان ارائه می دهد.
جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
تلفن همراه: ۰۹۱۲۰۲۰۸۸۰۳ – ۰۹۱۲۰۲۱۷۸۸۵ – ۰۹۱۲۰۲۰۸۸۰۴
شماره تماس: ۰۲۱۷۹۶۲۴ – ۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰
خدمات موسسه رویال ثبت برای دانش بنیان شدن شرکتهای متقاضی
۱- ثبت شرکت: ارائه خدمات مشاوره و ارزیابی جهت دانش بنیان شدن انواع شرکتهای زیر:
۱-۱- برای شرکتهای دانشگاهی و شرکتهای نوپا: ارائه خدمات مشاوره جهت نام مناسب شرکت، شرکت نامه، اساسنامه، موضوع شرکت و سایر موارد مرتبط
۱-۲- برای شرکتهای تولیدی صنعتی: ارائه خدمات مشاوره جهت تغییرات شرکت
۱-۳- برای شرکتهای دانشگاهی، شرکتهای نوپا و شرکتهای تولیدی صنعتی: ارائه خدمات مشاوره جهت تأسیس شرکتهای تعاونی، هولدینگ، ارزیابی و خدماتی متناسب با اهداف و رویکرد شرکت مادر و کالای دانش بنیان
۲- ثبت اختراع: ارائه خدمات مشاوره و ارزیابی جهت امور مرتبط با اختراع به نام اشخاص حقیقی یا حقوقی و یا ترکیبی
۲-۱- ثبت اختراع: ارائه خدمات مشاوره جهت اظهارنامه، ادعانامه، روش اجرایی، بیان دانش موجود، کاربردهای صنعتی، مزایای اختراع و خلاصه اختراع و سایر موارد مرتبط
۲-۲- تأییدیه اختراع: ارائه خدمات مشاوره و راهکارهای پیش نیاز جهت تأییدیه اختراع از مراجع ذی صلاح
۲-۳- عضویت در بنیاد ملی نخبگان و جامعه مخترعان: ارائه خدمات مشاوره برای تدوین مستندات مبتنی بر تأییدیه اختراع جهت عضویت در بنیاد ملی نخبگان و جامعه مخترعان
۲-۴- پتنت بین المللی: ارائه خدمات مشاوره جهت ثبت اختراع در آمریکا و کشورهای اروپایی
۳- دانش بنیان: ارائه خدمات مشاوره و ارزیابی فرایندها و مطابقت مستندات جهت دانش بنیان شدن شرکت متقاضی شامل:
۳-۱- مستندات ثبت شرکت، اداری، حقوقی و مالی متناسب با نوع شرکت دانش بنیان (دانش بنیان نوپا، تولید کننده کالا و خدمات دانش بنیان، دانش بنیان صنعتی)
۳-۲- رزومه شرکت، سهامداران، مدیران، کارکنان و مشاوران
۳-۳- نمودار سازمانی شرکت
۳-۴- مستندات کالاهای دانش بنیان شامل نقشه، روش اجرایی، دستور العمل تولید و کنترل
۳-۵- مستندات اثبات کننده نوآورانه بودن کالاهای تولیدی
۳-۶- مستندات تجاری سازی کالاهای تولیدی نوآورانه
۳-۷- مستندات طرح و توسعه برای ارزیابی های ادوار آتی
۳-۸- کاتلوگ محصول و سایت شرکت حاوی معرفی محصول
۳-۹- ممیزی داخلی براساس چک لیست ممیزی
۳-۱۰- حضور در جلسه ارزیابی اصلی
نکاتی در مورد ثبت شرکت دانش بنیان
تاسیس شرکت دانش بنیان مستلزم رعایت و آگاهی به نکاتی است که در بطن این کار تنیده و مهم هستند. برای فعالیت در این زمینه مهم است که بدانید کالا، طرح و یا خدمات ارائه شده توسط شما باید چه شروطی را داشته باشند. برخی از این شروط عباراتاند از:
- یگانه باشد (دیگران نتوانند آن را کپی کنند)
- با استفاده از تحقیقات علمی فراوان به دست آمده باشد
- باعث به وجود آمدن ویژگی ها و کارکردهای خاصی بشوند
مزایای شرکت دانش بنیان چیست؟
۱- مالیات: بهره مندی از معافیت مالیاتی بر اساس قراردادهای فروش کالاهای تولیدی دانش بنیان
۲- وام: برخورداری از تسهیلات وام (کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت) با نرخ سود ساده از ۴% تا ۱۴% (نه مثل بانکها با سود مرکب)
۳- مناقصات: استفاده از حق تقدم در مناقصات
۴- لیزینگ: برخورداری از خدمات لیزینگ بر روی کالاهای دانش بنیان
۵- واردات: بهره مندی از تخفیفات خدمات گمرکی و مواد اولیه کالاهای دانش بنیان و
۶- صادرات: استفاده از تخفیفات خدمات کریدور صادرات از جمله: اخذ پتنت بیل المللی، تبلیغات و بازاریابی بین المللی، شرکت در نمایشگاههای بین المللی
۷- استاندارد: بهره مندی از کمک بلاعوض جهت اخذ استانداردهای جهانی
۸- آزمایشگاه: استفاده از خدمات شبکه آزمایشگاههای دانش بنیان با دامنه ۳۴۰۰ آزمایشگاه
۹- آموزش: بهره مندی از خدمات آموزشی بر اساس ۸ سرفصل (قانون کار، قانون مالیات و…)
۱۰- پردیس: برخورداری از حق تقدم جهت استقرار در پردیس های فناوری، پارکهای فناوری و مراکز رشد فناوری
مرکز ثبت شرکت دانش بنیان
ثبت شرکت دانش بنیان با تأییدات مرکز مربوطه انجام می شود. شما باید تمامی قواعد و قوانین خواسته شده این مرکز را به خوبی درک کرده و در حین کار از آنها استفاده کنید. عدم تطابق بین فعالیت شما و آیین نامه های این کانون منجر به رد پرونده و چالش های بزرگی در زمان ثبت شرکت دانش بنیان شما خواهد شد.قیمت ثبت شرکت دانش بنیان
ثبت شرکت دانش بنیان دارای هزینه های مختلفی است. از همان ابتدای کار که برای ثبت شرکت خود اقدام می کنید باید تعرفه های مختلفی را در نظر داشته باشید که در مجموع هزینه ثبت شرکت دانش بنیان را تشکیل می دهند. بری هدر نرفتن این هزینه ها خوب است که مراحل ثبت شرکت خود را به کارشناسان متبحر بسپارید. ثبت شرکت دانش بنیان، همان طور که شرح مراحل آن مشخص است، کاری ساده و سهل نیست. این مسئله به شروط مختلفی وابسته است که باید با شناخت کامل آنها، پا به این عرصه بگذارید. در صورتی که اطلاعات شما نسبت به این موضوع محدود است، حتما از کارشناسان متبحر رویال ثبت مشورت بخواهید. برای این کار می توانید از سرویس مشاوره رایگان و یا مشاوره آنلاین استفاده کنید.ثبت شرکت دانش بنیان می توانید به صورت خصوصی نیز انجام شود. اما در نهایت، مسئله خصوصی و یا تعاونی بودن این نوع شرکت ها منافاتی با اصل و اساس آنها ندارد. شرکت دانش بنیان باید برای ارتقا سطح دانش و توسعه سطح اقتصادی کشور با استفاده از نوآوری ها فعالیت کند.
ثبت شرکت دانش بنیان، همان طور که شرح مراحل آن مشخص است، کاری ساده و سهل نیست. این مسئله به شروط مختلفی وابسته است که باید با شناخت کامل آنها، پا به این عرصه بگذارید. در صورتی که اطلاعات شما نسبت به این موضوع محدود است، حتما از کارشناسان متبحر رویال ثبت مشورت بخواهید. برای این کار می توانید از سرویس مشاوره رایگان و یا مشاوره آنلاین استفاده کنید.