Home » ثبت اختراع
جهت ثبت اختراع، در صورت واجد شرایط بودن، میتوانید به صورت آنلاین و غیر حضوری اقدام کنید. همچنین ثبت طرح صنعتی را می توانید با رویال ثبت انجام دهید.
گفتیم که هر کشوری با توجه به شرایط اقتصادی و فرهنگی خود، روش خاصی برای ثبت اختراع دارد. کشور ما ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. ثبت اختراع در ایران در شرایطی انجام میشود که مخترع تمامی مدارک شناسایی خود را در سایت مربوطه آپلود کند. علاوهبر مدارک شناسایی معمول مانند کارت ملی و شناسنامه، یک روزنامه تاسیس برای شخص حقوقی نیز باید تنظیم شود. ذکر این نکته الزامی است که مخترع به عنوان مالک اختراع شناخته نمیشود؛ در برخی موارد، اختراع صورت گرفته به سفارش یک فرد دیگر بوده و او مالک اصلی اختراع شناخته خواهد شد.
در سامانه ثبت اختراع ایران، باید نام یک فرد به عنوان دریافت کننده اختراع به ثبت برسد. دلیل این امر، لزوم وارد نمودن یک راه ارتباطی حقیقی برای دریافت اطلاعات مهم نظیر پیامکها یا ایملها است. خوب است بدانید که هر اختراعی در ایران، باید یک نام منحصر به فرد برای خود داشته باشد. همچنین باید مشخصات فنی آن به طور دقیق مشخص شده و در سایت مربوطه درج شود. حق ثبت اختراع، در حقیقت مشابه با یک قرارداد دو طرفه است. این قرارداد میان شخص صاحب اختراع و دولت بسته میشود. طبق قانون ثبت اختراع در ایران، با عقد این قرارداد، یک حق انحصاری بیست ساله به صاحب اختراع داده خواهد شد.
یکی از نکاتی که در زمان ثبت اختراع باید به آن توجه شود، توصیف اختراع است. به منظور توصیف اختراع خود باید موارد زیر را به صورت دقیق توضیح دهید:
بعد از توصیف اختراع، لازم است تا یک ادعانامه از سوی مخترع پر شود. در این ادعانامه، میزان پشتیبانی حقوقی از اختراع مشخص خواهد شد. این ادعانامه باید در ۳ نسخه، به زبان فارسی، همراه با تاریخ و امضا تهیه شود.
روشی که در ایران به منظور ثبت کردن اختراع در پیش گرفته میشود، روش اعلامی است. در این روش، مخترع یا صاحب اختراع، از طریق سامانه مربوطه، با درج اطلاعات و مشخصات خود و اختراع، درخواست ثبت مطرح میکند. یکی از مزایای این روش این است که به صورت موقت میتوانید اطلاعات خود را در سایت درج کرده و کدرهگیری بگیرید. سپس در موعد دیگری نسبت به تکمیل درخواست خود اقدام نمایید. این حسن برای افرادی است که هنوز اظهارنامه خود را تکمیل نکرده باشند.
مراحل ثبت اختراع: برای ثبت اختراع خود میتوانید به سامانه ipm.ssaa.ir وارد شوید. با کلیک بر روی گزینه ثبتنام متقاضی، نام کاربری و رمز عبور خود را تعیین کنید. در مرحله بعد باید فرمهای مربوط به درج اطلاعات شخصی و اطلاعات اختراع را تکمیل کنیدتا درخواست شما ثبت شود. سامانه مذکور، سامانه مالکیت معنوی نامیده شده و مراحل ثبت درخواست در آن به شرح زیر است:
ادعانامه شما پس از تکمیل توسط کارشناس مربوطه مورد بررسی قرار خواهد گرفت. پس از آن، برای طی باقی مراحل باید به اداره کل مالکیت صنعتی مراجعه شود.
جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
شماره تماس: ۰۲۱۷۹۶۲۴ – ۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰
از جمله مدارکی که اشخاص حقیقی برای ثبت اختراع باید آماده نمایند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که گفتیم، ثبت اختراع در ایران قوانین خاصی دارد. در ادامه این بخش از مقاله سایت رویال ثبت، به بررسی قانون ثبت اختراعات پرداختهایم. پس تا انتهای این بخش را به دقت مطالعه نمایید. قانون ثبت اختراعات، ۱۹ ماده به شرح زیر دارد:
ماده ۱
اختراع باید نتیجه فکر فرد یا افرادی باشد که برای اولین بار فرآوردهای خاص را ارائه کند. این فرآورده باید بتواند مشکلی در حرفه، فن، فناوری، صنعت و مانند آنها را حل کند.
ماده ۲
اختراعی قابل ثبت است که حاوی ابتکار جدید و دارای کاربرد صنعتی باشد. یعنی آن ابتکار نباید از قبل وجود داشته باشد.
ماده ۳
گواهینامه اختراع، سندی است که اداره مالکیت صنعتی، برای حمایت از اختراع صادر میکند. دارنده این گواهی میتواند از حقوق انحصاری بهرهمند شود.
ماده ۴
این ماده به مواردی اشاره دارد که جزء ثبت اختراع به حساب نمیآیند. در قسمتها قبلی آنها را نام بردهایم. علاوهبر موارد ذکر شده، آثار هنری، روشهای ریاضی و مسائل مربوط به ژنتیک نیز ثبت اختراع نمیشوند.
ماده ۵
چگونگی ذکر نام مخترع در گواهینامه اختراع و نحوه تعلق حق اختراع ثبت شده به شرح زیر است:
الف – حقوق اختراع ثبت شده منحصراً به مخترع تعلق دارد.
ب – اگر افرادی به صورت مشترک اختراعی کرده باشند، حقوق ناشی از اختراع مشترکاً به آنان تعلق میگیرد.
ج – هرگاه دو یا چند نفر، مستقل از دیگری اختراع واحدی کرده باشند، شخصی که اظهارنامه اختراع را زودتر تسلیم کرده باشد، حق دارد. در صورت ادعای حق تقدم هرکدام بتوانند اثبات کنند که در تاریخ مقدم اظهارنامه خود را به صورت معتبر تسلیم کردهاند حق دارد. البته مشروط بر این که اظهارنامه مذکور مسترد یا رد نشده یا مسکوت گذاشته نشده باشد.
د – حقوق ناشی از اختراع ثبت شده قابل انتقال است . در صورت فوت صاحب حق، حق اختراع به ورثه او منتقل میشود.
هـ – درصورتی که اختراع ناشی از استخدام یا قرارداد باشد، حقوق مادی آن متعلق به کارفرما خواهد بود. مگر آن که خلاف آن در قرارداد شرط شده باشد.
و – نام مخترع در گواهینامه اختراع قید میشود مگر این که کتباً از اداره مالکیت صنعتی درخواست کند که نامش ذکر نشود. هرگونه اظهار یا تعهد مخترع مبنی بر این که نام شخص دیگری به عنوان مخترع قید گردد، فاقد اثر قانونی است.
ماده ۶
اظهارنامه ثبت اختراع که به اداره مالکیت صنعتی ارائه میشود، باید شامل موضوع مورد حمایت و به زبان فارسی باشد.
همچنین باید تاریخ و امضاء داشته و دارای توصیف ادعا، خلاصهای از توصیف اختراع و درصورت لزوم نقشههای مربوطه باشد. هزینههای ثبت اظهارنامه از درخواست کننده ثبت دریافت خواهد شد.
ماده ۷
متقاضی ثبت اختراع تا زمانی که اظهارنامه او برای ثبت اختراع قبول نشده است میتواند آن را مسترد کند.
ماده ۸
اظهارنامه باید فقط به یک اختراع یا به دستهای از اختراعات مرتبط که یک اختراع کلی را تشکیل میدهند مربوط باشد. در اختراع کلی ذکر نکردن ارتباط اجزاء آن موجب بیاعتباری گواهینامه اختراع مربوط نمیشود. متقاضی میتواند تا زمانی که اظهارنامه وی مورد موافقت قرار نگرفته است به شرح زیر عمل کند:
الف – اظهارنامه خود را اصلاح کند، مشروط بر آن که از حدود اظهارنامه نخست تجاوز نکند.
ب – آن را به دو یا چند اظهارنامه تقسیم کند. اظهارنامه تقسیمی باید دارای تاریخ تقاضای اولیه بوده و در صورت اقتضاء، مشمول حق تقدم اظهارنامه نخستین است.
ماده ۹
متقاضی میتواند با اظهارنامه خود، طی اعلامیهای حق تقدم مقرر در کنوانسیون پاریس برای حمایت از مالکیت صنعتی اصلاحات بعدی را درخواست نماید. حق تقدم میتواند براساس یک یا چند اظهارنامه ملی یا منطقهای یا بینالمللی باشد که در هر کشور تسلیم شده است. درصورت درخواست حق تقدم:
الف – اداره مالکیت صنعتی از متقاضی میخواهد ظرف مدت معین، رونوشت اظهارنامهای را ارائه دهد. همچنین باید توسط مرجع ثبت، اظهارنامهای که مبنای حق تقدم است گواهی شده باشد.
ب – با پذیرش درخواست حق تقدم حمایتهای مذکور در کنوانسیون پاریس شامل آن خواهد بود.
درصورت عدم مراعات شرایط مندرج در این ماده و مقررات مربوط به آن، اعلامیه مذکور کأن لم یکن تلقی میشود.
ماده ۱۰
طبق درخواست اداره مالکیت صنعتی، متقاضی باید شماره و تاریخ اظهارنامه اختراعی که در خارج تسلیم شده، دقیقا به این اداره، ارائه دهد. همچنین با درخواست اداره مالکیت صنعتی متقاضی باید مدارک زیر را به اداره مذکور تسلیم کند:
الف – تصویر هرگونه نامه و اخطاریهای که متقاضی درمورد نتایج بررسیهای انجام شده در خصوص اظهارنامههای خارج دریافت کرده است.
ب – تصویر گواهینامه اختراع که براساس اظهارنامههای خارجی ثبت شده است.
ج – تصویر هرگونه تصمیم نهایی مبنی بر رد اظهارنامه خارجی یا رد ثبت اختراع ادعا شده در اظهارنامه خارجی.
د – تصویر هر تصمیم نهایی مبنی بر بیاعتباری گواهینامه اختراع صادر شده براساس اظهارنامه خارجی.
ماده ۱۱
اداره مالکیت صنعتی تاریخ تقاضا را همان تاریخ دریافت اظهارنامه تلقی خواهد کرد. مشروط بر این که اظهارنامه در زمان دریافت، حاوی نکات زیر باشد:
الف – ذکر صریح یا ضمنی این نکته که ثبت یک اختراع تقاضا میشود.
ب – ذکر نکاتی که شناخت هویت متقاضی را میسر میکند.
ج – توصیف اجمالی اختراع.
اگر این اداره تشخیص دهد که اظهارنامه در زمان تقاضا فاقد شرایط فوق بوده، از متقاضی میخواهد تا از تاریخ ابلاغ ظرف سی روز اصلاحات لازم را انجام دهد. تاریخ تقاضا همان تاریخ دریافت اصلاحات مذکور است. چنانچه در مهلت تعیین شده اصلاح صورت نگیرد، اظهارنامه کأن لم یکن تلقی خواهد شد.
ماده ۱۲
چنانچه در اظهارنامه به نقشههایی اشاره شود که در آن درج یا ضمیمه نشده است، اداره مالکیت صنعتی تقاضای ارائه نقشه میکند. اگر متقاضی دعوت را اجابت کرده و نقشههای مورد اشاره را ارائه نماید، اداره مذکور تاریخ دریافت نقشه را تاریخ تقاضا تلقی میکند. در غیر این صورت، تاریخ تقاضا را همان تاریخ دریافت اظهارنامه قید نموده و اشاره به نقشهها را کأن لم یکن تلقی خواهد کرد.
ماده ۱۳
پس از قید تاریخ تقاضا، اداره مالکیت صنعتی اظهارنامه را از نظر انطباق با شرایط مندرج در قانون و آئیننامه آن، بررسی میکند. درصورت تشخیص انطباق، اقدام لازم را برای ثبت اختراع انجام میدهد. در غیر این صورت اظهارنامه را رد و مراتب را به متقاضی ابلاغ میکند.
ماده ۱۴
اداره مالکیت صنعتی پس از ثبت اختراع باید:
الف – در خصوص ثبت اختراع یک نوبت آگهی منتشر کند.
ب – گواهینامه ثبت اختراع را صادر کند.
ج – رونوشت گواهینامه ثبت اختراع را بایگانی و پس از دریافت هزینه مقرر، اصل آن را به متقاضی تسلیم کند.
د – به درخواست دارنده گواهینامه اختراع، تغییراتی را در مضمون و نقشههای اختراع، به منظور تعیین حدود حمایت اعطاء شده انجام دهد. مشروط بر این که در نتیجه تغییرات، اطلاعات مندرج در گواهینامه اختراع از حدود اطلاعات مذکور در اظهارنامه اولیهای تجاوز نکند.
ماده ۱۵
حقوق ناشی از گواهینامه اختراع به ترتیب زیر است:
الف – بهرهبرداری از اختراع ثبت شده در ایران توسط اشخاصی غیر از مالک اختراع، مشروط به موافقت مالک آن است. بهرهبرداری از اختراع ثبت شده به شرح آتی خواهد بود:
۱ – درصورتی که اختراع درخصوص فرآورده باشد:
اول – ساخت، صادرات و واردات، عرضه برای فروش، فروش و استفاده از فرآورده.
دوم – ذخیره به قصد عرضه برای فروش، فروش یا استفاده از فرآورده.
۲ – درصورتی که موضوع ثبت اختراع فرآیند باشد:
اول – استفاده از فرآیند.
دوم – انجام هر یک از موارد مندرج در جزء (۱) بند (الف) در خصوص کالاهایی که مستقیماً از طریق این فرآیند به دست میآید.
ب – مالک میتواند با رعایت بند (ج) این ماده و ماده (۱۷) علیه اشخاص زیر شکایت کند:
شخصی که بدون اجازه او بهرهبرداریهای مندرج در بند (الف) را انجام دهد و به حق مخترع تعدی کند
یا عملی انجام دهد که ممکن است منجر به تعدی به حق مخترع شود.
ج – حقوق ناشی از گواهینامه اختراع شامل موارد زیر نمیشود:
د – حقوق استفاده کننده قبلی که در جزء (۴) بند (ج) این ماده قید شده است، تنها به همراه شرکت یا کسب و کار یا به همراه بخشی که در آن از اختراع استفاده میشده یا مقدمات استفاده از آن فراهم گردیده، قابل انتقال یا واگذاری است.
ماده ۱۶
اعتبار گواهینامه اختراع با رعایت این ماده، پس از بیست سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه اختراع منقضی میشود. برای جلوگیری از این امر، مبلغی که به موجب آئیننامه این قانون تعیین میشود، توسط متقاضی به اداره مالکیت صنعتی پرداخت میگردد. این پرداخت پس از گذشت یک سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه و قبل از شروع هر سال باید انجام شود. تأخیر در پرداخت، حداکثر تا شش ماه در صورت پرداخت جریمه مجاز است.
درصورتی که هزینه سالانه پرداخت نشود، اظهارنامه مربوط مسترد شده تلقی و یا گواهینامه اختراع، فاقد اعتبار میشود.
ماده ۱۷
دولت یا شخص مجاز از طرف آن، با رعایت ترتیبات زیر، میتوانند از اختراع بهرهبرداری نمایند:
الف – در مواردی که با نظر وزیر یا بالاترین مقام دستگاه ذیربط منافع عمومی مانند امنیت ملی، تغذیه، بهداشت یا توسعه سایر بخشهای حیاتی اقتصادی کشور، اقتضاء کند که دولت یا شخص ثالث از اختراع بهرهبرداری نماید و یا بهرهبرداری از سوی مالک یا شخص مجاز از سوی او مغایر با رقابت آزاد است. از نظر مقام مذکور، بهرهبرداری از اختراع رافع مشکل باشد، موضوع در کمیسیونی مرکب از رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، یکی از قضات دیوان عالی کشور با معرفی رئیس قوه قضائیه، دادستان کل کشور، نماینده رئیسجمهور و وزیر یا بالاترین مقام دستگاه ذیربط مطرح و در صورت تصویب، با تعیین کمیسیون مذکور، سازمان دولتی یا شخص ثالث بدون موافقت مالک اختراع، از اختراع بهرهبرداری مینماید.
ب – بهرهبرداری از اختراع محدود به منظوری خواهد بود که در مجوز آمده است. همچنین مشروط به پرداخت مبلغ مناسب به مالک مذکور با درنظرگرفتن ارزش اقتصادی مورد اجازه است. درصورتی که مالک اختراع یا هر شخص ذینفع دیگر توضیحی داشته باشند، کمیسیون پس از لحاظ کردن بهرهبرداری در فعالیتهای غیررقابتی تصمیم میگیرد. البته بنا به درخواست مالک اختراع یا سازمان دولتی یا شخص ثالثی که مجوز بهرهبرداری از اختراع ثبت شده را دارد ممکن است:
پس از رسیدگی به اظهارات طرفین یا یکی از آنها در محدودهای که ضرورت اقتضاء نماید، نسبت به تصمیمگیری مجدد اقدام کند.
ج – درصورتی که:
مالک اختراع ادعا نماید که شرایط و اوضاع و احوالی که باعث اتخاذ تصمیم شده دیگر وجود ندارد و امکان تکرار آن نیست؛
یا مالک ادعا نماید سازمان دولتی یا شخص ثالثی که توسط کمیسیون تعیین شده نتوانسته طبق مفاد تصمیم و شرایط آن عمل کند؛
موضوع در کمیسیون مطرح و بررسی میشود. پس از استماع اظهارات مالک اختراع، وزیر یا بالاترین مقام دستگاه ذیربط و بهرهبردار، اجازه بهرهبرداری لغو میشود. حسب مورد اجازه بهرهبرداری برای مالک یا بهرهبردار دیگر صادر میشود. لذا اگر کمیسیون تشخیص دهد حفظ حقوق قانونی اشخاصی که این اجازه را دارند، برای بقاء تصمیم لازم است آن را لغو نمیکند.
در مواردی که اجازه بهرهبرداری توسط کمیسیون به شخص ثالثی داده شده است:
میتوان آن مجوز را فقط به همراه شرکت یا کسب و کار شخص تعیین شده ازطرف کمیسیون انتقال دارد.
یا به همراه قسمتی از شرکت یا کسب و کاری که اختراع در آن بهرهبرداری میشود، انتقال داد.
د – اجازه بهرهبرداری موضوع این ماده، مانع انجام امور زیر نیست:
هـ – درخواست اجازه بهرهبرداری از کمیسیون باید همراه دلیل و سند باشد. در این سند باید مشخص شود که دستگاه دولتی یا شخص مجاز، از مالک اختراع درخواست بهرهبرداری کرده است؛ اما اجازه بهرهبرداری با شرایط معقول و ظرف مدت زمان متعارف نداشته است.
رعایت مراتب این بند، در صورت فوریت ناشی از مصالح ملی یا موارد حصول شرایط قهریه در کشور به تشخیص کمیسیون لازم نیست. مشروط بر آن که در این قبیل موارد مالک اختراع دراولین فرصت ممکن از تصمیم کمیسیون مطلع شود.
و – بهرهبرداری از اختراع توسط سازمان دولتی یا اشخاص ثالثی که توسط کمیسیون تعیین شدهاند، برای عرضه در بازار ایران است.
ز – اجازه کمیسیون در خصوص بهرهبرداری از اختراع در زمینه فناوری نیمههادیها، تنها در موردی جایز است که:
ح – پروانه بهرهبرداری بدون موافقت مالک، در موارد زیر نیز با ترتیباتی که ذکر میشود قابل صدور است:
ط – تصمیمات کمیسیون در محدوده بندهای این ماده، در دادگاه عمومی تهران قابل اعتراض است.
ماده ۱۸
هر ذینفع میتواند ابطال گواهینامه اختراعی را از دادگاه درخواست نماید. در صورتی که ذینفع ثابت کند یکی از شرایط مندرج در مواد (۱)، (۲)، (۴) و صدر ماده (۶) و بند (ج) آن رعایت نشده است یا این که مالک اختراع، مخترع یا قائم مقام قانونی او نیست، حکم ابطال گواهینامه اختراع صادر میشود.
هر گواهینامه اختراع یا ادعا یا بخشی از ادعاهای مربوط که باطل شده است، از تاریخ ثبت اختراع باطل تلقی میشود. رأی نهایی دادگاه به اداره مالکیت صنعتی ابلاغ میگردد و اداره مزبور آن را ثبت و پس از دریافت هزینه، آگهی مربوط به آن را در اولین فرصت ممکن منتشر میکند.
ماده ۱۹
چنانچه مالک اختراع بخواهد از اختراع ثبت شده استفاده کند، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حداکثر ظرف مهلت یک هفته موضوع را به دستگاه یا دستگاههای ذیربط منعکس مینماید.
دستگاههای مذکور در خصوص امکان بهرهبرداری از اختراع حداکثر ظرف مدت دو ماه اظهار نظر نموده و نتیجه را جهت صدور پروانه بهرهبرداری کتباً به سازمان ثبت اسناد و املاک اعلام مینماید.
جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
شماره تماس: ۰۲۱۷۹۶۲۴ – ۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰
گفتیم که شما میتوانید به صورت آنلاین اقدام به ثبت اختراع خود کنید. از همین رو، باید به سامانه ثبت اختراع در ایران به آدرس اینترنتی ipm.ssaa.ir مراجعه نمایید. در این سایت با کلیک بر روی گزینه ثبت نام متقاضی میتوانید اقدام به ثبت اختراع کنید. حواستان باشد تا اظهارنامه یا ادعانامه خود را حاضر کرده باشید؛ چرا که باید آن را ضمیمه پرونده الکترونیکی خود در سامانه ثبت اختراع در ایران کنید. اگر هنوز اقدام به آمادهسازی اظهارنامه نکردهاید، میتوانید فقط ثبت نام کرده، کد رهگیری دریافت کنید. بعد از این مرحله، میتوانید در موعد دیگری نسبت به تکمیل درخواست خود اقدام کنید.
باید بگوییم که هزینه ثبت اختراع به یک موضوع خاص ربط ندارد و موارد متعددی در آن تاثیرگذارند. لازم به ذکر است گواهی اخذ شده برای ثبت اختراع مدت زمان ۲۰ ساله دارد. برای حفظ این اعتبار، باید تا حداکثر دو ماه پایانی هر سال، هزینهای از سوی متقاضی پرداخت شود. پس متوجه شدیم که حفظ اعتبار گواهی ثبت اختراع نیز، نیاز به پرداخت هزینه سالانه دارد. اگر پرداخت هزینه حفظ اعتبار صورت نگیرد، تا ۶ ماه از موعد مقرر فرصت دارید تا هزینه و جریمه دیرکرد آن را بپردازید. در غیر این صورت، گواهی شما باطل میشود. جریمه دیرکرد معادل نصف هزینه سالیانه گواهی ثبت اختراع است.
هزینه ثبت اختراع در ایران با توجه به مراحل ثبت اختراع، بین ۵۰۰ الی ۸۰۰ هزار تومان برای افراد حقیقی است. افراد حقوقی باید حدود ۲ برابر این هزینه را پرداخت کنند. این هزینه ممکن است سالانه به دلایل مختلفی افزایش یابد.
گاهی اوقات ممکن است شما بخواهید اختراع خود را به ثبت بینالمللی برسانید. در این شرایط، تعرفه ثبت اختراع بین المللی به کشور مقصد شما بستگی دارد. اما به طور کلی مبلغ پایه برای ثبت اختراع بینالمللی حدود ۴۰۰ دلار است. برای تشکیل پرونده شما باید حدود ۷۳۰ دلار پرداخت کنید. این مبالغ برای افراد خرد و حقیقی در نظر گرفته شده است.
بسته به نوع اختراع شما و همچنین حقیقی یا حقوقی بودنتان، این مبلغ افزایش خواهد یافت. افزایش مبلغ بین ۱۰۰۰ تا ۱۶۰۰۰ دلار میتواند برای شما هزینه داشته باشد. برای این منظور باید حتما با یک فرد متخصص صحبت کنید. به منظور انجام کلیه امور داخلی و خارجی ثبت اختراع، میتوانید از کارشناسان رویال ثبت کمک بگیرید.
گواهی ثبت اختراع، یک گواهی یا حق انحصاری برای شخص مخترع یا مالک اختراع است. این گواهی از سوی دولت برای محصول، فرایند، و طرحی که دارای ویژگی های خاصی باشد ارائه میشود. از جمله ویژگیهای لازم برای دریافت گواهی ثبت اختراع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
نوآورانه، جدید، ابتکاری، قابل شرح، داشتن کاربرد صنعتی، قابلیت رفع یک مشکل فنی و قابلیت اجرا
در کشور ما تمامی امور مربوط به دریافت گواهی ثبت اختراع، از سوی سازمان مالکیت معنوی صادر میشود. این سازمان به اداره ثبت اسناد و املاک وابسته است. چنانچه از یک گواهی حمایت شود، یعنی اختراع در مدت زمان مشخص و توسط اداره ثبت اختراع هر کشور به ثبت رسیده است.
جهت مشاوره با کارشناسان ما می توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
شماره تماس: ۰۲۱۷۹۶۲۴ – ۰۲۱۲۲۸۹۰۱۲۰
حتما تا اینجای مقاله از رویال ثبت میپرسید، آیا ثبت اختراع و پرداخت هزینههای سالیانه آن ارزش دارد؟ با توجه به مراحل ثبت اختراع، آیا مزایایی برای ثبت اختراع متوجه مخترع میشود؟ برای پاسخ به این پرسش، تا انتهای این بخش را با دقت مطالعه نمایید.
از جمله مزایای ثبت اختراع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ثبت اختراع یکی از اولین کارهایی است که افراد نخبه و مخترع، بعد از ارائه طرح خود باید انجام دهند. در این مطلب از رویال ثبت، قصد داریم تا تمامی مراحل مربوط به ثبت اختراع در ایران را برای شما توضیح دهیم. ذهنهای خلاق، همیشه به دنبال ساختن و کشف کردن هستند. افراد نخبهای که در زمینه اختراع فعالیت میکنند، دستاوردهای علمی خود را در قالب یک محصول به نمایش میگذارند. در نقاط مختلف جهان، زمانی به یک محصول بها داده میشود که در زمان معین ثبت اختراع شده باشد. این ثبت اختراع، باید تشریفات اداری خود را به درستی طی کرده باشد تا بتوان از آن در جهت خدمت به کشورها استفاده کرد. در هر کشوری، با توجه به فرهنگ اقتصادی و میزان پیشرفت صنعت، مراحل ثبت اختراع و نحوه آن متفاوت است.
ثبت اختراع را میتوان نوعی حمایت از صاحب محصول دانست.
تمام حقوق این وبسایت، متعلق به شرکت رویال ثبت میباشد.
خیابان شریعتی روبروی ظفـــر مجتمع تجاری نگین ظفـــر طبقه پنجم واحدE
تمام حقوق این وبسایت، متعلق به شرکت رویال ثبت میباشد.
شروع مکالمه
یکی از اعضا را انتخاب و در واتساپ گفتگو کنید.
پشتیبانی به طور معمول در چند دقیقه پاسخ می دهند