تغییر نام شرکت تجاری
تغییر نام شرکت به چه صورت است؟
تغییر نام شرکت برای تمامی شرکت ها و مؤسسات تجاری امکان پذیر است تنها به این شرط که نام جدیدی که انتخاب می کنید، قوانین مشخص شده را رعایت کرده باشد. در اصل یک سری قوانینی برای انتخاب نام شرکت تدوین شده اند که شما باید زمان انتخاب نام و یا تغییر نام شرکت از آنها پیروی کنید. اجازه دهد در متن پس رو این مسئله را بیشتر بررسی کنیم.
انواع تغییر نام شرکت
شرکت های سهامی و عام و نوع دیگر یعنی سهمی خاص و مسئولیت محدود می توانند نام شرکت را تغییر دهند برای اطلاع از هر یک از شرایط آن، با کارشناسان تغییر نام شرکت مجموعه رویال ثبت در ارتباط باشید. در این جا به مدارک لازم برای انواع تغییر نام شرکت (شرکت سهامی خاص و یا مسئولیت حدود) می پردازیم:
برای اطلاعات بیشتر ویدیو های ما را در آپارات ببینید.
مدارک برای تغییر نام شرکت سهامی خاص:
* گردهمایی مجمع عمومی فوق العاده
* تنظیم صورت جلسه و امضا رسیدن آن توسط هیئت مدیره
* انجام تشریفات دعوت مطابق اساسنامه شرکت و قانون تجارت
* تسلیم اصل صورت جلسه و لیست سهامداران حاضر که صورت جلسه به امضای آن ها رسیده به اداره ثبت شرکت ها
* پرداخت هزینه حق الثبت برای تغییر نام و تسلیم فیش به اداره ثبت شرکت ها
* تسلیم اصل روزنامه دارای آگهی دعوت و مجوز گرفته شده به اداره ثبت شرکت ها
* تأیید نام انتخابی شرکت توسط مسئول مربوطه اداره ثبت شرکت ها پس از تحویل مدارک
مدارک برای تغییر نام شرکت با مسؤلیت محدود:
* تشکیل و گردهمایی مجمع عمومی فوق العاده
* تنظیم صورت جلسه و امضای کلیه شرکا شرکت با ذکر نمودن میزان سهام خود
* انتخاب و ذکر نمودن نام اعضای هیئت نظار در صورت جلسه در حالتی که تعداد شرکا بیش از 12 نفر باشد.
* امضا صورت جلسه توسط هیئت نظار
* مراجعه وکیل شرکت یا یکی از شرکا به واحد تعیین نام اداره پس از یک ماه
* ثبت آگهی بعد از تعیین نام شرکت و اخذ موافقت مسئول مربوطه
تغییر نام شرکت همانند سایر تغییرات شرکت امری تخصصی است، که داشتن اطلاعات کامل در این رابطه ضروری می باشد.
به طور کلی تغییر نام شرکت یکی از انواع تغییرات ممکن شرکت است. تغییرات شرکت شامل موارد دیگر نیز می شود که این تغیرات باید ثبت قانونی شوند که در اینجا به آن ها اشاره می کنیم:
* الحاق به موضوع فعالیت و یا تغییر موضوع فعالیت
* کاهش سرمایه و یا افزایش سرمایه
* ورود سهامدار یا شریک جدید و یا خروج سهامدار یا شریک:
در شرکت های مسئولیت محدود خروج و ورود اعضا نیاز به گواهی مالیاتی یا همان مفاصا ندارد، اما اگر بخواهد انتقال سهم الشرکه بین خود آن ها صورت گیرد، بایستی توسط دفاتر اسناد رسمی به صورت رسمی و با پرداخت مالیات مربوطه و گواهی انتقال صورت گیرد.
در رابطه با شرکت های سهامی برای تغییرات انتقال، گواهی انتقال یعنی گرفتن مفاصا، از اداره دارایی الزامی می باشد.
* انتخاب اعضای هیئت مدیره شرکت
* انتخاب بازرسان (در شرکت های سهامی خاص)
* تصویب سود و زیان و ترازنامه سال مالی (در شرکت های سهامی خاص)
* اصلاح مواد اساسنامه
* انحلال یا تاسیس شعبه
* تمدید یا تغییر مدیر تصفیه
* صورت جلسه ثبت تغییرات شرکت
بهترین گزینه برای تغییر نام شرکت استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان رویال ثبت است. شما می توانید از تجربیات ۱۷ ساله این افراد استفاده کرده و مسیر پیش روی خود را طوری طراحی کنید که بدون وجود موانع پیچیده، کار تغییر نام شرکت یا مواردی از این دست را حل و فصل کنید. با برون سپاری مواردی این چنینی و اعتماد به کارشناسان رویال ثبت، حتما تمرکز خود را روی مسائل جاری شرکت قرار داده و در نهایت بهترین نتیجه ممکن را به دست می آورید.
آیا تغییر نام شرکت باعث تغییر در تاریخ یا شماره ثبت شرکت می شود؟
هر شرکت همچون اشخاص حقیقی نامی دارد که به آن مرسوم است. انتخاب اسم شرکت، یکی از مهم ترین و اصلی مراحل ثبت و تاسیس شرکت است. بررسی ها و تحقیق های انجام شده نشان می دهد شرکت هایی که به نحوی صحیح و اصولی نام خود را انتخاب کرده اند بسیار موفق تر از شرکت هایی بوده اند که نام های تکراری و کلیشه ای برای شرکت خود برگزیده اند.
حال به این سوال می پردازیم که آیا تغییر نام شرکت باعث تغییر در تاریخ یا شماره ثبت شرکت می شود؟ در پاسخ باید بگوییم خیر. تغییر نام شرکت باعث تغییر در تاریخ یا شماره ثبت شرکت نمی شود.
اگر که تصمیم به تغییر نام شرکت گرفته اید باید به نکاتی توجه نمایید:
انتخاب اسم جدید شرکت بعد از تغییر نام شرکت، رعایت شرایط خاصی را نیاز دارد. زمان تعیین نام از انتخاب نام های تکراری و کلیشه ای پرهیز کنید؛ سعی بر انتخاب اسم های خاص برای شرکت کنید؛ به نام های سه بخشی (سیلابی) فکر کنید چرا که احتمال تکراری بودن نام های دو بخشی نسبتا زیاد است؛ از کلمات فارسی استفاده نمایید البته که کلمات عربی استثنا هستند؛ در صورت استفاده از کلمات ملی مانند تهران، ایران و … باید از مراکزی همچون فرمانداری مجوز بگیرید و موازین عرفی و شرعی را مدنظر قرار دهید.
به طور خلاصه توصیه می شود بعد از تغییر نام شرکت، نامی انتخاب نمایید که به اخذ دیگر مجوز ها کمک نماید.
به هرحال بعد از ثبت شرکت به دلایل متعدد و مختلفی ممکن است که تصمیمی مبنی بر تغییر نام شرکت گرفته شود. تغییر نام شرکت بعد از ثبت در ردیف ثبت تغییرات شرکت مجاز قرار دارد. قابل توجه است که از لحاظ حقوقی، علت تغییر نام شرکت ها اهمیتی ندارد و همان گونه که گفته شد تغییر نام شرکت نیز باعث تغییر تاریخ یا شماره ثبت شرکت نمی شود.
دلایل تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت می تواند بنا بر دلایل مختلفی صورت بگیرد. البته میان این دلایل شباهت به نام دیگر امکان پذیر نیست زیرا که قبلا از ثبت برند و نام تجاری خود، حتما آن را استعلام گرفته اید و میدانید که شباهتی با هیچ یک از رقبای شما در بازار کار ندارد. اما تغییر نام در شرکت می توانید دلایل دیگری داشته باشد. برای مثال این احتمال وجود دارد که پس از یک دوره کاری شما به این نتیجه رسیده اید که مشتریان در به یاد آوری نام شرکت دچار مشکل هستند. آنها بارها از شما پرسیده اند “این نام چه معنایی دارد؟” یا “چرا نام دیگری انتخاب نکردید؟”.
سؤالاتی از این دست که نشان دهنده عدم ارتباط مناسب مشتریان با نام تجاری شماست، می تواند دلیل مناسبی برای تغییر نام شرکت باشد. این میان تنها مسئله مهم رعایت قوانین تعیین نام شرکت است که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.
تغییر نام شرکت سهامی خاص به چه صورت امکان پذیر است؟
تغییر نام شرکت سهامی خاص مراحل و مدارک مورد نیاز خاص خود را دارا می باشد، که در ادامه به بررسی و معرفی این مراحل و مدارک مورد نیاز می پردازیم.
مدارک مورد نیاز برای تغییر نام شرکت سهامی خاص:
* نسخه کپی آگهی تاسیس
* نسخه کپی روزنامه رسمی
* کپی مدارک شناسایی همه اعضا
* در صورت داشتن تغییرات دیگر در شرکت، نسخه کپی آگهی آخرین تغییرات شرکت ثبت شده
مراحل مورد نیاز تغییر نام شرکت سهامی خاص
1- تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و نیز تنظیم صورت جلسه که به امضای هیات مدیره رسیده باشد.
2- رعایت تشریفات و الزامات دعوت بر مبنای اساسنامه شرکت و قانون تجارت
3- بعد از تنظیم و تکمیل صورت جلسه، اصل صورت جلسه به انضمام:
الف: لیست سهامدارانی که در جلسه حاضر بودند که به امضای آنان رسیده است.
ب: اصل روزنامه دارای آگهی دعوت، تسلیم اداره ثبت شرکت ها خواهد شد.
یادآوری: قبل از تحویل صورت جلسه تغییر نام شرکت، متقاضی باید نسبت به پرداخت حق الثبت، اقدام نماید و پس از آن به واحد تعیین نام شرکت، برای ثبت و اخذ نام جدید، مراجعه نماید.
اگر در این زمینه (تغییر نام شرکت سهامی خاص) سوال و یا نیاز به راهنمایی دارید با کارشناسان رویال ثبت در ارتباط باشید.
نحوه تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت، شبیه به تمامی تغییرات دیگری که می توانید در سازمان خود اعمال کنید، باید زیر نظر اداره ثبت شرکت ها صورت پذیرد. شرط لازم برای این کار استعلام شناسه ملی در سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور (ilenc.ir) است. مطابق با راهنمای این سازمان، ورود به سامانه به شناسه کاربری خاصی نیاز ندارد. شما تنها با وارد کردن شناسه ملی شرکت و شماره ثبت آن به همراه تکمیل فیلدهایی مانند نوع فعالیت شرکت، می توانید برای استعلام شناسه ملی اقدام کنید.
چنانچه نام دیگری شبیه به نام منتخب شما در این سامانه ثبت شده باشد، در جدول پایین صفحه اطلاعات آن را مشاهده خواهید کرد. در صورتی که جدول خالی باشد، می توانید برای تغییر نام و جمع آوری مدارک لازم اقدام نمایید.
راهنمای تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت باید مطابق با قواعد و قوانین وضع شده انجام شود. برخی از این موارد به این شرح هستند که:
- نام منتخب باید کاملا فارسی باشد (از مفاهیم لاتین و عربی استفاده نشود)
- نام منتخب شما باید منحصر به فرد باشد
- اگر عددی را در نام شرکت وارد می کنید با به حروف باشد (استفاده از اعداد ریاضی مورد قبول نیست)
- نام منتخب شما باید حداقل سه بخش داشته باشد
- نمی توانید از نام افراد مشهور (ابن سینا، امیر کبیر و غیره) استفاده کنید
- تمامی قواعد اسمی برای ثبت شرکت باید رعایت شوند. برای نمونه ثبت نام شرکت نسبی باید به همراه اسم یکی از شرکا باشد.
نمی توانید از نام های دولتی، سراسری و یا ملی استفاده کنید
مراحل تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت مستلزم سپری کردن مراحل مختلف اما به ترتیب است. برای انجام این کار در وهله اول باید جلسه ای را با همین عنوان تشکیل داده و تمامی اعضای هیئت مدیره را در جریان تصمیم خود قرار دهید. این افراد باید رضایت خود را از شروع مراحل تغییر نام شرکت با امضای این صورتجلسه اعلام کنند.
پس از تنظیم صورتجلسه تغییر نام شرکت مراحل زیر را در پیش رو دارید:
- ثبت صورتجلسه مذکور در سامانه اداره ثبت شرکت ها
- ارسال صورتجلسه و مدارک لازم به همراه رسید دریافت شده از سامانه به اداره ثبت (ارسال از طریق پست انجام می شود)
- دریافت پیش آگهی و تأیید آن
- درج آگهی تغییر نام شرکت در روزنامه کثیر الانتشار
مدارک تغییر نام شرکت
مدارک لازم برای تغییر نام شرکت به این شرح هستند:
- صورتجلسه تغییر نام شرکت که توسط تمامی اعضا تأیید شده
- ارائه یک نسخه کپی از روزنامه تأسیس و آخرین تغییرات شرکت
- ارائه لیست سهام داران در صورتی که تغییر نام شرکت سهامی را در نظر دارید
ثبت تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت پس از ثبت در سامانه اداره ثبت و درج آگهی روزنامه تغییرات به پایان می رسد. در تمام طول این مسیر تنها موردی که بسیار به آن توجه خواهد شد، کامل بودن مدارک و انتخاب نام درست است. پی مهم است که در نظر داشته باشید زمان تغییر نام شرکت نباید این دو مسئله را نادیده بگیرید.
از طرفی تنظیم صورتجلسه تغییر نام شرکت نیز بسیار امر مهمی است. شما با در اختیار داشتن این سند می توانید برای ثبت تغییر نام شرکت در اداره ثبت شرکت ها اقدام کنید. در غیر این صورت پرونده شما به دلیل ناقص بودن مدارک، رد می شود.
صورتجلسه تغییر نام شرکت
تحریر صورتجلسه تغییر نام شرکت امری تخصصی است. اگر در این زمینه مهارت لازم را ندارید، حتما از افراد متبحر مشورت خواسته و مطابق با نظرات آنها پیش بروید. لازم است که در متن صورتجلسه نام قدیمی و نام جدید به طور کامل ذکر شوند. همچنین نام فردی را که به عنوان وکیل و نماینده شما مسئول پیگیری تغییر نام شرکت است، در متن صورتجلسه ذکر کنید.
هزینه تغییر نام شرکت
تغییر نام شرکت حتما هزینه های خاص خود را در بر دارد. این میان شما باید هزینه هایی مانند تحریر صورتجلسه، هزینه چاپ آگهی و پرداخت حق الثبت را در نظر داشته باشید. شما می توانید برای صرفه جویی در این هزینه ها، مراحل تغییر نام شرکت را خودتان انجام دهید. اما این نکته را فراموش نکنید که باید مسئولیت مسائل پیش آمده را نیز بر عهده بگیرید.
بهترین گزینه برای تغییر نام شرکت استفاده از مشاوره رایگان کارشناسان رویال ثبت است. شما می توانید از تجربیات ۱۷ ساله این افراد استفاده کرده و مسیر پیش روی خود را طوری طراحی کنید که بدون وجود موانع پیچیده، کار تغییر نام شرکت یا مواردی از این دست را حل و فصل کنید. با برون سپاری مواردی این چنینی و اعتماد به کارشناسان رویال ثبت، حتما تمرکز خود را روی مسائل جاری شرکت قرار داده و در نهایت بهترین نتیجه ممکن را به دست می آورید.
- ثبت صورتجلسه مذکور در سامانه اداره ثبت شرکت ها
- ارسال صورتجلسه و مدارک لازم به همراه رسید دریافت شده از سامانه به اداره ثبت (ارسال از طریق پست انجام می شود)
- دریافت پیش آگهی و تأیید آن
- درج آگهی تغییر نام شرکت در روزنامه کثیر الانتشار
یک پاسخ
الان میتونم دیگه نام شرکتمو تغییر بدم
ممنون