شروع یک کسب و و کار قانونی با ثبت شرکت یا موسسه آغاز می شود . به طور کلی صاحبان ایده آگاهی چندانی از ظرافت های قانونی ثبت شرکت ندارند . بهترین اقدام برای جلوگیری از مشکلات احتمالی ، برون سپاری فعالیت های ثبتی به شرکتی با سابقه و اگاه به امور ثبت شرکت می باشد . ثبت رویال با بیش از 16 سال سابقه در زمینه امور ثبت شرکت ، بهترین گزینه برای شروع یک کسب وکار می باشد
ثبت شرکت
ثبت شرکت، یک پروسه قانونی است. شرکت ها و موسسه های مختلفی وجود دارد. شرکت ها برای فعالیت قانونی، حتما باید ثبت شوند. در غیر این صورت امکان فعالیت به صورت قانونی، برای شرکت ها وجود ندارد. پروسه ثبت کردن شرکت ها و موسسات، باید به کمک مشاوران حقوقی انجام شود.
آن ها به کمک تیم تخصصی خود، می توانند پروژه ثبت کردن شرکت ها ر ا انجام دهند..
خدمات ثبت شرکت
ثبت شرکت از مهم ترین و اصلی ترین گام ها در به رسمیت شناختن شراکت و همکاری دو نفر یا بیشتر در یک زمینه خاص می باشد که مزایای متعدی به همراه دارد. شرکت ها با توجه به نوع فعالیت و نحوه همکاری شرکا و غیره دارای زیرمجموعه های متعددی می باشند که عبارتند از: شرکت سهامی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تضامنی، شرکت مختلط غیر سهامی و سهامی، شرکت نسبی و شرکت تعاونی. با توجه به پیچیدگی هایی که در روند ثبت هر یک از موارد فوق وجود دارد و ابهامات و سوالاتی که افراد در روند طی کردن مراحل قانونی با آن مواجه میشوند، خدمات ثبت شرکت ارائه میشود.
در واقع تیمی از افراد و کارشناسان قانونی و با تجربه تمام مراحل ثبت را طی نموده و مدارک مورد نیاز را از شرکا دریافت و به مراجعه قانونی ارائه می دهند. از مهم ترین مزایای این نحوه ارائه خدمات، تسریع در روند ثبت به دلیل انجام گام ها به درستی و تکمیل مدارک و تشکیل پرونده بدون نقص می باشد. علاوه براین، هر یک از شرکت های مسئولیت محدود و سهامی و غیره دارای ویژگی های خاصی هستند و محدودیت هایی در آنها اعمال میشود. عدم اطلاع از ویژگی های هر یک می تواند در نهایت مشکلات متعددی را بوجود آورد. به همین دلیل تیم های ارائه دهنده خدمات ثبت شرکت ابتدا جلسات مشاوره برگزار نموده و در نهایت مشخص می کنند که کدام نوع شرکت با هدف اصلی کسب و کار مورد نظر سازگاری دارد.
قوانین ثبت شرکت
از مهم ترین قوانین برای ثبت شرکت های ایرانی یا خارجی در داخل ایران می توان به موارد زیر اشاره نمود:
• لازم است نوع شرکت (سهامی، غیرسهامی، تضامنی و غیره) مشخص شود.
• تعداد افراد و شرکا بر اساس قوانین مطابق با نوع شرکت تعیین می گردد. به عنوان مثال در شرکت های سهامی خاصی تعداد اعضا حداقل 5 نفر باید باشند.
• شرکت هایی که در ایران ثبت میشوند به عنوان شرکت ایرانی قلمداد خواهند شد.
• شرکت های خارجی که در کشور خود به صورت قانونی ثبت شده باشند، در ایران می توانند نمایندگی ثبت کنند.
• در صورت عدم ثبت و به رسمیت شناختن نمایندگی شرکت های خارجی در ایران مشمول جریمه خواهند بود.
• تنها کسب و کارهایی می توانند برای ثبت اقدام کنند که ابتدا مجوزهای لازم از قبیل پروانه کسی دریافت کرده باشند.
• در اولین مراحل ثبت لازم است نام حداقل 3 سیلابی و فارسی تنظیم شود.
• سهم تمام شرکا و محدودیت اختیارات هر یک باید به طور دقیق مشخص شود.
• شرکت هایی که به صورت قانونی به رسمیت شناخته نشده باشند و روند ثبت را طی نکرده باشند، امکان فعالیت با سازمان ها و شرکت در مناقصات و مزایده ها را نخواهند داشت.
• پس از ارسال مدارک و طی مراحل قانونی، به صورت آگهی در روزنامه های رسمی باید اطلاع رسانی شود. در غیر این صورت فرآیند ثبت کامل نخواهد بود.
• ثبت شرکت شرایط را برای محافظت از حق معنوی و مادی نام برند فراهم نخواهد کرد. به عبارت دیگر، پس از ثبت استفاده از نام برند توسط سایر افراد قانونی تلقی خواهد شد؛ مگر اینکه نسبت به ثبت برند اقدام نمایید.
• با توجه به تجاری یا غیر تجاری بودن شرکت و بر اساس سرمایه اولیه مقدار حق الثبت محاسبه میشود.
ثبت شرکت و عدم فعالیت
سوالی که معمولا بسیاری از افراد در مورد ثبت شرکت میکنند اینست که آیا میتوان شرکت را ثبت نمود ولی فعالیت نکرد و آیا در صورت عدم فعالیت بازهم جرائم مالیاتی متوجه شرکت میگردد ؟
در اینجا باید گفت مراحل ثبت شرکت بدین نحو میباشد که ابتدا شرکت ثبت میگردد پس از ثبت شرکت (چه سهامی خاص و چه مسئولیت محدود و چه موسسه و چه شرکت تعاونی و چه شرکت تضامنی ) میبایست نسبت به اخذ کد اقتصادی و سپس تعیین حوزه مالیاتی اقدام گردد . ثبت شرکت در تهران حوزه مالیاتی میبایست تعیین گردد . حوزه های مالیاتی در تهران عبارت است از حوزه مالیاتی شمیرانات ، حوزه مالیاتی شمال ، حوزه مالیاتی مرکز ، حوزه مالیاتی غرب ،حوزه مالیاتی شرق ، حوزه مالیاتی . جنوب بسته به اینکه آدرس شرکت در کدام خیابان واقع شده باشد ، حوزه مالیاتی تعیین میگردد .
برای تعیین حوزه مالیاتی و اخذ کد اقتصادی مدارکی مورد نیاز است که در بخش مورد نظر به تفصیل شرح داده شده است .
یکی از موارد مورد نیاز واریز فیش 2 در هزار سرمایه اولیه برای اداره مالیات میباشد . یعنی 2 هزارم سرمایه اعلامی .مثلا اگر شرکتی یک میلیون تومان باشد فیش مالیاتی آن شرکت برابر 2 هزار تومان خواهد بود . اما باید دقت نمود که پس از ثبت سریعا نسبت به تعیین حوزه مالیاتی و واریز فیش 2 در هزار اقدام نمود در غیر اینصورت مشمول جریمه 3 برابری خواهد شده یعنی فیش جریمه مالیاتی برابر 6 هزارم میباشد .
پس ار تعیین حوزه مالیاتی دفاتر پلمپ همان سال میبایست اخذ شود . دفاتر پلمپ نیز بسیار مهم میباشد . چون در صورت عدم اخذ شرکت دچار جریمه مالیاتی خواهد شد و مالیات علی الراس شامل حال آن شرکت خواهد گردید . دفاتر پلمپ بدین منظور اخذ میگردد که کلیه حسابها هزینه ها و درآمدهای روزانه در آن ثبت گردد .
حاصل این دفاتر در اظهارنامه مالیاتی نمود پیدا خواهد کرد . که پس از آن نسبت به بررسی دفاتر توسط ممیز اقدام میگردد .
اما در این مرحله در صورت عدم فعالیت شرکت میتواند نسبت به تنظیم نامه عدم فعالیت و تسلیم آن به حوزه مالیاتی اقدام نماید . ممیز پس از بررسی نسبت به موافقت به این عدم فعالیت اقدام مینماید . اما باید شرکتها توجه داشته باشند که پایان سال مالی و در تاریخ 31/4 هر سال باید به حوزه مالیاتی مراجعه و نسبت به تسلیم اظهارنامه مالیاتی سفید اقدام نمایند در غیر اینصورت مشمول جرایئم مالیاتی خواهند گردید .باید توجه نمود که عدم فعالیت باید هر سال تمدید گردد .
پس بطور خلاصه باید مراحل ثبت شرکت برای شرکتهایی که نمیخواهند برای مدتی فعالیت نمایند را اینگونه خلاصه نمود : 1- ثبت شرکت 2- تعیین حوزه مالیاتی و کد اقتصادی 3- پلمپ دفاتر4- نامه عدم فعالیت .
هزینه ثبت شرکت
در محاسبه هزینه ثبت شرکت چند عامل مهم دخیل می باشند که از مهم ترین آنها می توان به نوع شرکت و همچنین نحوه اقدام برای انجام روند این کار می باشد. در شرایطی که قصد داشته باشید روند توسط تیم و کارشناسان و وکیل قانونی انجام شود بدون شک هزینه ها متفاوت خواهد بود اما مراحل سریع تر و قانونی طی خواهند شد. علاوه براین، با توجه به اینکه قصد دارید چه نوع شرکتی را ثبت کنید هزینه های متفاوتی لازم است پرداخت شوند. به عنوان مثال از جمله این هزینه ها می توان هزینه های مربوط به ثبت درخواست در اداره پست اشاره نمود. علاوه براین برای تعیین نام در سامانه، حق الثبت، پاکت، هزینه ارسال مدارک، هزینه پلمپ دفاتر نیز باید پرداخت شوند.
همچنین لازم به ذکر است که با توجه به تعداد شرکا، سرمایه اولیه و حجم موضوعی که در اساسنامه درج شده است و هزینه های ثبت آگهی در روزنامه رسمی نیز می توانند بر هزینه نهایی تاثیر زیادی داشته باشند. علاوه براین، توجه داشته باشید که نرخ ها در سال های مختلف با تغییراتی مواجه شده و بدون شک آنچه در سال 1390 پرداخت می گردد با 1400 متفاوت خواهد بود. برای استعلام دقیق هزینه های ثبت شرکت می توانید با کارشناسان حقوقی رویال ثبت تماس بگیرید.
شماره ثبت شرکت :
شماره ثبت شرکت و شماره شناسه ملی شرکت هر دو شماره منحصر بفرد بوده قابل ردیابی بودن هر شرکت را قابل انجام مینماید .
راهنمای ثبت شرکت و مشکلات مرتبط با ثبت شرکت :
نحوه ثبت شرکت برای خود شخص درخواست کننده در عین اینکه میتواند ساده باشد اما دارای پیچیدگیهای خاص خود میباشد .
از جمله مواردی که میتواند ثبت شرکت را پیچیده کند میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
1- نبود ساختار مناسب اینترنتی
2- قطع و وصلی سایت اداره ثبت بدلیل بروز رسانی و یا قطع شدن سرور
3- عدم هماهنگی پست با اداره ثبت شرکتها
4- ابهام در راهنمای ثبت شرکتها
5- برگشت مرسوله پستی در صورت داشتن کوچکترین ابهام
6- ابهام در ارائه توضیحات توسط کارشناس در صورت داشتن اشکال در پرونده
7- زمانبری کار ورفت آمد به اداره ثبت
8- عدم آشنایی با بندهای اساسنامه و عدم آشنایی به تکمیل مدارک ثبتی
9- هزینه ثبت شرکت به همین دلایلی که بیان شد در اینحالت بسیار بالاتر از حالتی است که توسط موسسات واسطه انجام میگیرد . چون مجبور به صرف زمان زیاد و هزینه روانی بالا میباشد .
استعلام ثبت شرکت
تمام شرکت هایی که به صورت قانونی به ثبت رسیده باشند قابل استعلام هستند. براین منظور کافیست ابتدا وارد سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به آدرس http://ilenc.ir شوید. سپس شماره ثبت، نام به همراه شناسه ملی و سایر اطلاعات مورد نیاز را وارد نموده و بر روی دکمه جستجو کلیک کنید.
مزایای ثبت شرکت
ثبت کردن قانونی کمپانی ها در ابتدای فعالیت، دارای دلیل های فراوانی است. در ادامه درباره این علت ها بیشتر توضیح می دهیم:
1-حضور شرکت در مزایده ها و مناقصه ها
یکی از مهم ترین دلیل ها برای ثبت کردن شرکت های تجاری مختلف، حضور آن ها در مزایده ها و مناقصه ها است. مزایده و مناقصه، اهمیت بسیار زیادی در فعالیت های اقتصادی دارد. مراکز بزرگ دولتی یا خصوصی، بخشی از فعالیت های خود را به یک کمپانی خصوصی، واگذار می کنند. به عنوان مثال، شهرداری ساخت راه و یا ساختمانی را به یک شرکت مهندسی و پیمان کاری واگذار می کند. شیوه قانونی و صحیح واگذاری این پروژه ها، برگزاری مناقصه ها و مزایده ها است. حتی بانک ها، بخشی از اموال خود را در مزایده ها و مناقصه ها واگذار می کنند. شرکت ها، تنها درصورتی قادر به شرکت در مناقصه ها و پروژه های بزرگ هستند؛ که به صورت قانونی ثبت شده باشند. این مسئله اهمیت بسیار زیادی دارد. زیرا حیات اقتصادی و فعالیت بعضی از شرکت ها، وابسته به این مناقصه ها می باشد. اما اگر شرکت ها به صورت قانونی ثبت نشده باشند؛ به هیچ وجه امکان حضور در مزایده ها و مناقصه های بزرگ دولتی را، نخواهند داشت. اما به غیر از این موضوع، دلیل های دیگری نیز، برای ثبت قانونی شرکت، وجود دارد.2-تجارت با سایر شرکت ها و موسسات
یکی دیگر از دلیل های ثبت شرکت و موسسات، تجارت قانونی با سایر کمپانی ها است. اصولا شرکت ها حتی شرکت های خدماتی، با سایر کمپانی ها و موسسات، باید مبادله ها تجاری و اقتصادی داشته باشند. معمولا شرکت ها و موسسات مختلف از همکاری با شرکت های غیر معتبر که به طور قانونی ثبت نشده باشند؛ خودداری می کنند. این یک موضوع کاملا معمول، در مبادله های تجاری است. اولین اصل برای یک همکاری اقتصادی قابل اعتماد بودن طرفین است. شرکت هایی که به طور قانونی ثبت نشدند؛ در فضای تجارت، کمپانی ها قابل اعتمادی نیستند. به همین دلیل شرکت ها باید به طور قانونی ثبت شوند. و مدارک آن ها برای فعالیت و همکاری اقتصادی، کامل باشد.ثبت شرکت به کمک مشاوران حقوقی
ثبت کردن شرکت ها به کمک مشاوران حقوقی، دارای مزیت های فراوانی است. برای انجام هر کاری، متخصص و کارشناس وجود دارد. پروسه ها و روند های حقوقی نیز، مانند ثبت کردن شرکت ها باید به دست افراد متخصص انجام شود.کمک گرفتن از مشاوران برای ثبت شرکت، مزیت های بسیار زیادی دارد. به دلیل وجود این مزیت های فراوان، امروزه اکثر افراد برای ثبت کردن شرکت، به کارشناسان مراجعه می کنند.ثبت کردن شرکت به کمک مشاوران در کم ترین زمان
پروسه های قانونی مانند ثبت کردن شرکت معمولا زمان بر است. اگر این کار ها، به دست افراد غیر متخصص انجام شود؛ زمان بیشتری خواهد برد. افرادی که تجربه و تخصصی در زمینه کار های قانونی ندارند؛ معمولا برای انجام فعالیت های حقوقی و پیگیری قانونی آن ها، دچار مشکل های فراوانی خواهند شد. زیرا آن ها تجربه و تخصصی، برای انجام این کار ندارند. جزئیات قانونی ثبت شرکت، افراد غیر متخصص در این زمینه را، سردرگم خواهد کرد. در نتیجه افراد غیر متخصص، حتی اگر موفق به ثبت کردن شرکت ها بشوند؛ زمان زیادی را از دست خواهند داد. در صورتی که برای فعالیت های اقتصادی، زمان اهمیت بسیار زیادی دارد. از دست دادن وقت می تواند؛ سبب به وجود آمدن ضرر و زیان اقتصادی بشود. زیرا در فعالیت های اقتصادی مانند بازار بورس، بازار خرید و فروش اجناس گران بها و یا مناقصه ها و مزایده ها زمان نقش بسیار مهمی دارد. از دست دادن حتی یک روز نیز می تواند زیان بار باشد. در نتیجه برای کاهش ضرر های اقتصادی، باید کار های ثبت کردن شرکت و تایید نهایی و قانونی آن، در کم ترین زمان ممکن انجام شود. به همین دلیل ثبت کردن قانونی شرکت ها، باید به دست افراد متخصص سپرده شود. آن ها با آگاهی کامل از تمامی مراحل و پروسه ها قانونی، کار ثبت شرکت را به طور کامل و در کم ترین زمان انجام می دهند.مراحل ثبت کردن قانونی شرکت
برای ثبت کردن شرکت ها و یا کمپانی های مختلف، باید مراحل گوناگونی طی شود. بعد از انجام دادن مقدمات کار، باید وارد انجام مراحل قانونی ثبت کردن شرکت ها شد. برای این کار، باید تمام مدارک مورد نیاز تهیه و تکمیل شده و در سامانه ثبت موسسات و کمپانی ها، اطلاعات لازم وارد شود. در صورت تایید اطلاعات، ثبت شرکت اتفاق می افتد. برای ثبت کردن شرکت، نیاز به چاپ آگهی در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار کشور نیز می باشد. این پروسه کلی، برای ثبت تمامی کمپانی ها است. اما کمپانی ها انواع مختلف و بسیار متفاوتی دارند. مقدمات ثبت کردن شرکت ها با یکدیگر متفاوت است.نکاتی درباره ثبت کردن شرکت ها
پروسه ثبت کردن شرکت ها، روندی طولانی است. کامل کردن مدارک و اطلاعات لازم، زمان بر است. باید تمامی مدارک و مراحل به طور کامل آماده باشند. برای اطمینان از کامل بودن این مدارک، باید از مشاوران و متخصص ها کمک گرفت. در غیر این صورت، ممکن است افرادی اطلاعات شرکت خود را در سامانه، ثبت کنند. اما در صورت کامل نبودن مدارک، درخواست آن ها رد می شود . این گونه فرصت خود را از دست می دهند.و برای به دست آوردن فرصت بعدی، باید مدتی را منتظر بمانند. حتی نبود یک مدرک و یا مجوز نیز می توانند؛ سبب رد شدن درخواست، ثبت کمپانی شود. مقدمات ثبت کردن شرکت ها بسیار گسترده است. بعضی از کمپانی ها برای فعالیت نیازمند، اخذ مجوز های مختلفی هستند؛ در این صورت ابتدا باید تمامی این مجوز ها از اداره های مربوطه اخذ شود. در غیر این صورت امکان ثبت کردن شرکت ها وجود نخواهد داشت.برای مشاهده ویدئو زیر از فیلترشکن استفاده نمایید:
سوالات متداول
ثبت شرکت، یک پروسه قانونی است. شرکت ها برای فعالیت قانونی، حتما باید ثبت شوند. در غیر این صورت امکان فعالیت به صورت قانونی، برای شرکت ها وجود ندارد. پروسه ثبت کردن شرکت ها و موسسات، باید به کمک مشاوران حقوقی انجام شود.
در محاسبه هزینه ثبت شرکت چند عامل مهم دخیل می باشند که از مهم ترین آنها می توان به نوع شرکت و همچنین نحوه اقدام برای انجام روند این کار می باشد.
پروسه ثبت کردن شرکت ها، روندی طولانی است. کامل کردن مدارک و اطلاعات لازم، زمان بر است. باید تمامی مدارک و مراحل به طور کامل آماده باشند. برای اطمینان از کامل بودن این مدارک، باید از مشاوران و متخصص ها کمک گرفت.